Suudi Arabistan

03.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın davetlisi olarak, resmî bir ziyaret için 3–6 Şubat 2009 tarihlerinde Suudi Arabistan’a gitti.

Kral Abdullah tarafından 3 Şubat’ta Riyad Hava Üssü’nde resmî törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Kral Abdullah tarafından onuruna verilen resmî akşam yemeğine katıldı.

Yemeğin ardından gerçekleştirilen heyetler arası görüşmelere başkanlık eden Cumhurbaşkanı Gül ile Kral Abdullah, daha sonra baş başa görüştüler. Görüşmelerden sonra, iki ülke arasında çeşitli konularda iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Cumhurbaşkanı Gül, 4 Şubat Çarşamba günü Şûra Meclisi’ne hitap etti. Aynı gün, Kral Saud Üniversitesi ile Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji Şehri’nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Riyad Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği yemeğe de katıldı.

5 Şubat Perşembe günü Cidde’deki İKÖ Sekretaryası’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, 6 Şubat Cuma günü Cidde’den Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı