Finlandiya

07.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen'in davetlisi olarak 7–9 Ekim tarihlerinde Finlandiya'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, 8 Ekim Çarşamba günü Finlandiya Cumhurbaşkanı Halonen tarafından resmî törenle karşılandı. Her iki cumhurbaşkanının baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi ve ortak basın toplantısı düzenlendi.

Helsinki Kent Konseyi tarafından onuruna verilen öğle yemeğine ve daha sonra Türkiye-Finlandiya İş Konseyi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Gül, Parlamento Başkanı Sauli Ninistö ile görüştü ve Finlandiya Başbakanı Mati Vanhanen'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Tatar Türkleri Toplumu Merkezi'ni de ziyaret ederek bir konuşma yaptı ve ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen'in, onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

9 Ekim Perşembe günü Helsinki'deki Kahramanlar Anıtı'nı ziyaret ederek anıta çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, Helsinki'den Yuvaskula kentine geçerek Yuvaskula Şehir Konseyi tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, temasları çerçevesinde, Alvar Aalto Müzesi'ne ve Yuvaskula Üniversitesi'ne ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisari için düzenlenen konferansa katılarak burada bir konuşma yaptı ve aynı gün Estonya'ya geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı