KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül İngiltere'deki Türk Vatandaşlarıyla Bir Araya Geldi

07.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül İngiltere'deki Türk Vatandaşlarıyla Bir Araya Geldi


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz tarafından Büyükelçilik konutunda verilen resepsiyonda, İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere ve Türkiye'nin imparatorluk geçmişlerinden dolayı tarihî ilişkilere sahip olduğunu belirterek, İngiltere'de 400 bine yakın Türk'ün yaşamasının önemli olduğunu ifade etti ve Türk vatandaşlarına önemli görevler düştüğünü söyledi. 







“İNGİLTERE’DE GÜÇLÜ BİR LOBİMİZ OLMASINA ÖNEM VERİYORUZ”
 

İngiltere'nin dünya politikalarını belirleyen ve Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen önemli ülkelerden biri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Böyle bir ülkede güçlü lobimiz olmasına önem veriyoruz. Bu ülkede kültürel, sosyal ve siyasi alanlarda ne kadar etkili olursanız, tezlerimizi ne kadar gündeme taşırsanız, Türkiye'ye o kadar hizmet etmiş olursunuz” dedi. 

Ziyareti sırasında, Londra'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin açılışını yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türk vatandaşlarının merkeze sahip çıkmasını istedi ve bu merkezde Türkçenin, Türk kültürü, müziği ve sanatının öğretileceğini; merkezden yabancılar kadar yeni nesil Türk vatandaşlarının da yararlanacağını kaydetti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı