Sayın Hanımefendi'nin 81 İlden 81 Yıldız” Projesi 4. Yıl Etkinliğinde Yaptıkları Konuşma

02.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Değerli Misafirler,

Sevgili Gençler,

Yaz aylarına adım attığımız şu günlerde güzel yurdumuzun cennet köşelerinden Abant’ta, böyle canlı, neşeli, enerji dolu bir ortamda, sizler gibi genç ve dinamik bir toplulukla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Öncelikle, ruhlarımızda bayram coşkusu estiren bu festival ortamının hazırlanmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyor; buraya gelerek sevincimizi, gururumuzu bizlerle paylaşan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Değerli Misafirlerimize ve Sevgili Yıldızlarımıza Hoş geldiniz diyorum.

Türkiye’nin 81 ilinde valiliklerimizce belirlenen, sporda veya derslerinde üstün başarılı çocuklarımızı desteklemek; böylece bu çocukların başarılarını arttırarak devam ettirmelerini ve her anlamda örnek bireyler olarak hayata katılımlarını sağlamak amacıyla başlattığımız 81 İlden 81 Yıldız Projesi’nde bu dördüncü yılımız.

Projenin hayata geçirildiği ilk günden itibaren çocuklarımızla sürekli ve doğrudan iletişim halinde olduk. Karşılaştıkları her türlü sorunu çözmeye uğraştık. Onları her anlamda desteklemeye çalıştık.

Projemizin adı “81 İlden 81 Yıldız” ama aslında 81 İlden 320 Yıldızımız var. 2009 yılında çıktığımız bu yolda her yıl yeni çocuklarımız katıldı aramıza. Her geçen yıl ailemiz daha da büyüdü. Her bir çocuğumuz bizi daha da güçlendirdi, zenginleştirdi.

Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki, çocuklarımızın hepsi birbirinden başarılı, duyarlı, sorumluluk sahibi... Geleceğimizi, ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa edecek olmanın ağırlığını şimdiden taşıyorlar.

Biz de elimizden geldiğince onların omuzlarındaki yükü hafifletmek istiyoruz. Derslerine, sportif faaliyetlerine daha rahat yoğunlaşsınlar, daha büyük başarılara imza atsınlar ve hayallerini gerçekleştirebilsinler diye mümkün olduğu kadar hayatı onlar için kolaylaştırmaya çalışıyoruz.

Sevgili Gençler,

Geçtiğimiz hafta, NATO Zirvesi vesilesiyle eşimle birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ndeydik. Bu seyahatimiz sırasında dünyanın bilişim ve teknoloji merkezi olan Silikon Vadisi’ni de ziyaret etme imkanı bulduk. Silikon Vadisi’nde yer alan ve dünyaya yön veren bilişim ve teknolojinin lider kuruluşlarında çok sayıda gencecik Türk mühendis ve bilim insanlarının çalıştığını görmek bizi gerçekten çok mutlu etti.

İstiyoruz ki, sizler o ağabeylerinizi, ablalarınızı örnek alın, ileride onlar gibi başarılı olun. Bugün o ülkelerde üretilen teknolojiyi, bilimi, bizim topraklarımızda üretin, dünyaya Türkiye’den şekil verin.

Aynı şekilde sporda da bugün ağabeyleriniz, ablalarınız madalyalar alınca, dereceler yapınca, rekorlar kırınca milletçe nasıl mutlu oluyor, nasıl gurur duyuyorsak, sizlerin başarılarınızla daha büyük sevinçleri yaşayalım istiyoruz.

Biz size güveniyoruz. Siz de kendinize güvenin. Çıtayı hep yüksek tutun. Yeterince çalışırsanız ulaşamayacağınız hiç bir hedef yok. Ben hepinizin gözünde bu ışığı görüyorum.

Sizler bizim yıldızlarımızsınız. Bugün sizleri buraya getiren başarılarınızdan öte, bilimde, sanatta, sporda geleceğin yıldızları olacağınıza, dünya çapında başarılara imza atacağınıza inandığımız için sizlere yıldız adını verdik.

Biliyorum ki, bugün olduğu gibi gelecekte de bizleri mahcup etmeyecek ve yaptıklarınızla, başardıklarınızla milletimizin gurur kaynağı olacaksınız.

İleride belki de “81 Yıldız Kuşağı” olarak anılacaksınız. Başarılarınızla bir ekol olacaksınız. Unutmayın biz büyük bir aileyiz. Aile fertlerinin, kardeşlerin birbirine destek olduğu gibi, sizlerin de birbirinize sahip çıkmanızı istiyorum.

Değerli Misafirler,

Dört yıldır sürdürdüğümüz 81 İlden 81 Yıldız Projesi bütün sosyal sorumluluk projelerimiz arasında benim için en önemli ve en anlamlı olanlardan biri...

Ülkemizin dört bir yanındaki başarılı çocuklarımıza ulaşmak, bir annenin evlatlarıyla ilgilendiği gibi onlarla yakından ilgilenmek, her türlü sorunlarında yanlarında olmak, sevinçlerini olduğu kadar hüzünlerini de paylaşmak ve çocuklarımın başarılarıyla büyüdüklerini görmek, benim yıllardır hayalimdi.

“Çocuklarımız hayallerini gerçekleştirebilsin” diye başlattığımız 81 İlden 81 Yıldız Projesi bana da bu hayalimi gerçekleştirme imkanı sağladı.

Özverili çalışmalarıyla bu projeye hayat veren herkese, illerimizde valilik ve ilgili Bakanlıklarımıza, Cumhurbaşkanlığı proje ekibine, bugünkü etkinliğimizin sponsorlarına ve değerli sanatçılarımıza hem kendim hem de yıldızlarımız adına bir kez daha teşekkür ediyor; hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı