Bartın Valiliği Halka Hitap

03.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Çok değerli, Kıymetli Bartınlı vatandaşlarım,

Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bu güzel bahar havasında, memleketimizin en şirin köşelerinden birisi olan, cennet gibi her taraf yemyeşil bu tarihi kentimizde sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Eminim sizler de bilirsiniz, daha önce Bartın’a başka vesilelerle hep geldim. Ama Cumhurbaşkanı olarak ilk defa aranızdayım. Bu bakımdan ayrı bir memnuniyet duyuyorum. Aranızda gördüğüm hep küçükler var, onların hepsinin gözlerinden öpüyorum. Gösterdiğiniz sıcak ilgi için de hepinize çok çok teşekkür ediyorum.

Çok şükür memleketimizin her tarafı birbirinden güzel. Her yörenin kendine has özellikleri var. Bartın’ın özelliği de sakinliği, huzur kenti olması, yemyeşil, cennet misali ve çok eskiden beri tarih dolu olması. Buranın ne kadar turistik, ne kadar tarihi, ne kadar geleneğinin olduğunu biliyorum.

Eskiden başka sıfatlarla gelip gittiğimde, Bartın’ın çok değerli ailelerini ve Bartın’ın çok değerli geleneklerini, hepsini biliyorum. Buranın gerçekten huzur içinde olduğunu görmek, buranın gerçekten kardeşlik içinde olduğunu görmek, hepimizi çok memnun ediyor.

Biliyorsunuz ki ülkemizde, memleketimizde çok hızlı bir kalkınma var. Bu kalkınmadan her yer nasibini aldığı gibi, şüphesiz ki Bartın da nasibini alıyor. Her şeyden önce artık Bartın’da bir üniversite var. Amasra, buranın ayrı bir adeta hazinesi. Sadece sizler için değil, bütün Türkiye için böyle.

İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda, bütün bu ulaşım imkanları, yollar her şey biliyorsunuz kısalıyor. Havaalanı, inşallah daha da sık işlemeye başlayacak. Şimdi her ne kadar yurtdışından uçaklar gelip gidiyorsa da, burası ileride göreceksiniz, çok daha fazla yabancıların gelip gördüğü, gezdiği, hayran kaldığı şehrimiz olacak.

Bugün bu güzellikler içerisinde siz yaşıyorsunuz, ama bazen farkında değilsinizdir. İnsan bazen içinde bulunduğu güzelliğin farkında olmayabilir. İnanın ki Bartın böyle bir yer. Ayrıca bu çevrede, Bartın, Zonguldak, bütün buralarda sadece yerin üstü değil, yerin altı da zengin. Yerinin altıyla ve üstüyle zengin olan bölgemiz buralar. Onun için sizler, her türlü hizmete tabii ki layıksınız.

Bugün, gün boyunca burada olacağım. Dün Zonguldak’taydım. Aslında Zonguldak, Bartın, buralar hep birbirinin kardeşi olan yerler. Hepiniz birbirinizin akrabasısınız. Zonguldak’ın bağrından çıktı zaten Bartın. Dolayısıyla hepsi bir bütün buraların. Buraların hizmetlerinin daha da gelişmesi, daha da artması, eksikliklerin hepsinin giderilmesi için, devletimiz elinden gelen her türlü çabayı gösteriyor ve gösterecektir.

Hepimizin arzusu çocuklarımıza daha iyi bir ülke, daha güzel şehirler, daha güzel bir Bartın bırakmaktır. Onlar daha güzel okullarda okusun, onlar daha güzel şartlarda hayatlarını devam ettirsinler. Onların ekonomik şartları daha iyi olsun, daha refahta olsunlar diye, bugün hepimiz gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah Türkiye’nin geleceği de, Bartın’ın geleceği de, bütün bu bölgemizin geleceği de çok daha parlak olacaktır. Bugün, hem biraz sonra Vali Beyden, ardından Belediye Başkanı’ndan, sonra ilin diğer yöneticilerinden -Üniversite’yi ziyaret edeceğim- Üniversite Rektörü’nden  hep bilgiler alacağım. Eksiklikler, noksanlıklar, takip edilmesi gereken neler var, bunları yerinde göreceğim ve bunlarla ilgili, muhakkak dönünce talimatlarımı vereceğim. Ve gereken her şey yapılacaktır.

Bir kez daha bu bahar havasında, siz değerli vatandaşlarımı sevgiyle muhabbetle selamlıyorum, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum, sağolun, var olun.

Yazdır Paylaş Yukarı