Batıkent-Sincan Metrosu’nun Açılış Töreni’nde Yaptıkları Konuşma

12.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Misafirler,

Kıymetli Vatandaşlarım,

Önce hepinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Bugün bu güzel eseri değerli Meclis Başkanımız, değerli Başbakanımız, dost bir ülkenin başbakanı; İspanya Başbakanı ve değerli bakanlarla birlikte hep beraber açmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum.

Biraz önce hep beraber buraya, Batıkent’ten metro ile geldik. Artık bundan sonra sizler de bu metroyu her gün sabah-akşam kullanacaksınız ve yollarda geçen zamanlarınıza, acıdığınız zamanlarınıza, bundan sonra acımayacaksınız ve o sıkıntıları yaşamayacaksınız.

Bütün Ankaralı vatandaşlarımızın, özellikle Sincan ve çevresindeki bütün bu vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran bu metronun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, şüphesiz ki burada bilfiil çalışan önce yerli, yabancı şirketlere, işçisinden, mühendisine, teknisyenine kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Ama bu projelerin gerçekleşmesi için esas karar verenler ve bununla ilgili finansmanı sağlayanlar ve bizzat takip edenler başta değerli kardeşim Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma Bakanları Lütfi Elvan Bey’e, Binali Bey’e -buraya gelince özellikle gözlerim aradı Binali Bey’i, kendisini göremedim ama, gönderdiği telgraftan öğrendim ki burada, aramızda değil. Türkiye’nin her tarafında altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesinde gerçekten bakan olduğu süre içerisinde çok büyük hizmetleri geçti- şüphesiz ki Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Melih Gökçek Bey’e ve emeği geçen herkese, hem çok teşekkür ediyorum hem çok tebrik ediyorum.

Şu bir gerçek ki: Bu metroları yapmakta geciken bir ülkeyiz. Aslında bu metrolar iki yüz sene önce dünyanın büyük şehirlerinde yapılmaya başlandı. O yıllarda İstanbul’da biz de başlamıştık, Galata-Karaköy arasında.  Orası dünyanın ilk metrolarından birisidir. Osmanlı zamanda başladığımız bir metroydu ama, daha sonra ara verdik bugünlere kadar geldi. Çok şükür, şimdi özellikle son 10 yıl içerisinde İstanbul'da ve Ankara'da çok hızlı bir şekilde metro hizmetleri genişliyor. New York'u, Londra'yı, Paris’i, Moskova'yı bilenler bilir, yerin üstündeki kadar yerinde altında da yollar vardır. Yerin üstünde caddelerde, sokaklarda gördüğümüz insanlar kadar insanlar da yerin altında seyahat etmektedir.

İşte Türkiye'yi,  Ankara’yı, İstanbul’u da bu hale getirmek için uğraşılıyor. Onun için bu hizmetler gerçekten çok değerli ve çok büyük hizmetler. Bir ülkeyi gelişmiş yapan, bir ülkeyi büyük yapan, bir ülkeyi güçlü yapan ve o ülkenin yöneticilerini vatandaşlarının karşısında mutlu yapan; bu hizmetleri devreye sokabilmektir. Türkiye çok şükür bunları gerçekleştirmeye başladı. Bundan birkaç ay önce hepimizin beraberce gurur duyduğumuz Marmaray projesi gerçekleşti, şimdi de bu metroları gerçekleştiriyoruz.

Bütün bunların yapılabilmesi için bir memlekette önce huzur, istikrar gerekir, barış gerekir, yoksa enerjimizi lüzumsuz dedikodulara harcarız ama, halka hizmet edebilmek için, enerjilerimizi sinerji hale dönüştürebilmemiz için istikrar ve huzur her şeyin başıdır.

Şüphesiz ki demokrasilerde çoğulculuk vardır, şüphesiz ki demokrasilerde farklı fikirler vardır ama, bunların hepsinin medeni bir şekilde yarışması da demokrasinin yine bir şartıdır. Ülkemizde  istikrarı koruduğumuz süre içerisinde, lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde, bu on yıl içerisinde ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa, bunlara yenilerinin de ekleneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Marmaray’ın açılışını yaparken orada şunu söyledim: Böyle büyük hizmetler yapıldı. Hiç değilse herkesin, halkın rahat bir şekilde bundan faydalanması için belki bir süre ücretsiz olabilir demiştim. Şimdi de Sayın Başbakan'a, Değerli Bakan’a, Belediye Başkanı’na, sizlere doğrusu sesleniyorum. Herhalde Ankaralılar için de, Sincan için de böyle bir şey düşünürsünüz. Belki bir hafta süreyle olabilir diye düşünüyorum. Ama yine karar sizin olacaktır. Bu değerli projeye emeği geçen herkesi tekrar tebrik ediyorum, başkentimize hayırlı uğurlu olsun.

Ankara sadece resmi dairelerin bulunduğu bir Başkent değil, Ankara aynı zamanda çok sayıda üniversitesi ile, sanayisi ile, hizmet sektörü ile büyüyen ve nüfusu 5 milyonu geçmiş bir şehrimiz. Ve Ankara'nın nüfusu sadece Ankara’nın merkezindeki değil, çevre ilçelerindeki nüfusuyla da büyük bir nüfus. Tüm bu nüfusun rahat bir şekilde hareket edebilmesi, seyahat edebilmesi, sabah işine, akşam evine rahat bir şekilde gidip-gelebilmesi için işte bu metrolar sizin hizmetinizdedir. Bir kez daha emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Sağ olun.

Yazdır Paylaş Yukarı