Gümüşhane'de Öğle Yemeğinde Yaptıkları Konuşma

16.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Misafirler,

Önce Cumhurbaşkanı olarak Gümüşhane’de bulunmaktan ve ismiyle müsemma olan bu güzel ilimizi ziyaret etmekten duyduğum memnuniyeti, mutluluğu bir kez de sizlerle paylaşmak istiyorum. Ve bu vesileyle de ben ve eşim, Gümüşhane’deki tüm vatandaşlarıma, şükranlarımızı, sevgilerimizi, muhabbetlerimizi sunmak istiyoruz.

Dün Erzincan’daydık, bugün de buradayız. Cumhurbaşkanı olarak bütün illerimizi ziyaret ediyorum. Uzun yıllar, yani 40 yıla yakın cumhurbaşkanı görmeyen iller var. Burası bildiğim kadarıyla, 19 yıl olmuş. Şüphesiz ki devletin, milletin birliğini temsil eden cumhurbaşkanlarının vatanın her karış toprağını ziyaret etmesi ayrı bir heyecan uyandırıyor. Hangi ilimize gitsem, bu heyecanı gördüm. Diyarbakır’da da bu büyük heyecanı yıllar önce görmüştüm, Edirne’de görmüştüm, Adana’da, Trabzon’da, her yerde. Bugün de aynı şekilde, Gümüşhane’de büyük bir sevgi, muhabbet ve heyecanı gördüm. Önce bütün vatandaşlarıma çok teşekkür etmek istiyorum.

Vali Bey’e de söylediğim gibi, sizler aslında onların temsilcileri sayılırsınız. Mümkün olsa herkes ile bir araya gelinse, ama mümkün olmadığı için, onların temsilcileri olan sizlerle bir araya geldik.

Gördüklerimden doğrusu çok mutlu oldum. Zaten biliyordum. Gümüşhane, tarih boyunca hep bilinen bir ildir. Ayrıca çok değerli âlimler, çok fazıl insanlar, bilim insanları çıkmıştır içinden. Önemli siyasiler, devlet adamları çıkmıştır. Çok önemli iş adamları çıkmıştır. Dolayısıyla memleketimizin nüfusu küçük, ama ağırlığı gerçekten büyük bir ilimizdir burası. Ayrıca zenginlikleriyle de tabii farklıdır. Zenginlikleri, toprağın altındaki zenginlikleri tarih boyunca bilinmektedir. Altın, gümüş, diğer kıymetli madenleri, bu bakımdan da Türkiye’ye, Türkiye ekonomisine katkı veren bir ildir.

Bugün gerek Valilik’te gerek Belediyemizde gerekse garnizonda aldığım brifinglerden, buranın ne kadar huzurlu olduğunu, bütün yöneticilerin ve ileri gelenlerin, herkesin kadar şehrin geleceği için, dayanışma, işbirliği, el birliği içerisinde çalıştıklarını görmekten de ayrıca çok büyük sevinç duydum. Bazı illerimiz var ki, küçük bir il bile olsa, bakıyorsunuz çok ayrı, birbiriyle çok uğraşanlar, bir uyumu görmüyorsunuz ve üzülüyorsunuz o zaman. O ilde de ilerleme söz konusu olmuyor. Ama nerede bir güzel bir işbirliği, güzel bir dayanışma var; siyasi farklar, farklı fikirler, farklı görüşler, demokrasinin bir gereği tabii, bunlar olacak. Olmazsa o zaman noksanlık olur. Ama bunlar varken, ülke çıkarı için, memleket çıkarı için, şehrin geleceği ve o şehrin hemşehrilerinin çıkarı için, yeri geldiğinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilirse, işte o zaman çok büyük başarılar oluyor. Bunu bu ilimizde görmekten de büyük bir memnuniyet duydum. Bundan dolayı da hepinizi tebrik ediyorum.

Ayrıca tabii ki büyük gelişmeler var, Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi. Erzincan’dan arabayla gelirken de gördüm. Yollar çok büyük yollar, tüneller, büyük kamu yatırımları, işte bu Üniversite başlı başına çok büyük bir gelişme. Şehrin girişinde güzel bir kampüsüyle, gayet etkileyici. Burada sadece Gümüşhane’nin çocukları değil, çevre illerin de tabii ki çocukları, herkes burada eğitimlerini güzel bir şekilde alıyorlar. Biraz sonra Rektör Beyi makamında ziyaret edeceğim ve Üniversite ile ilgili bilgileri de tabii ki alacağım. Bu çerçeve içerisinde verilen brifinglerde ihtiyaçları, gelecekle ilgili talepleri, onları da, hep tabii dinleme fırsatım oldu. Bunların hepsi de takip edilecektir ve hepsinin de gereği yapılacaktır.

Ben bir kez daha, vatanına, milletine, devletine, bu kadar bağlı olan, değerlerimizi her zaman baş tacı etmiş olan Gümüşhane’de bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Bu vesileyle şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize. tekrar şükranlarımı hep sunuyorum. Onlar her zaman başımızın üstündedir. Gittiğim bütün şehirlerde söylediğim şey de bu. Şehit aileleri, gazilerimiz, her zaman unutmayacaksınız, o illerin aslında şerefleridir, o illerin en kıymetli hemşehrileridir. Burada da onların baş üstünde tutulduğunu görmekten yine çok büyük bir memnuniyet duydum. Tekrar sizlere sevgilerimizi muhabbetlerimizi sunuyorum. Ve hepinize başarılar diliyorum.

Sağ olun.

Yazdır Paylaş Yukarı