Şehit Aileleri Ve Gazilere Verilen İftarda Yaptıkları Konuşma

19.07.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Aziz şehitlerimizin değerli eşleri, anneleri, babaları, çocukları, yakınları, değerli gazilerimiz ve çok değerli misafirlerimiz,

Önce hepinize hoş geldiniz diyorum. Eşim ve ben bugün böyle bir mübarek günde, Ramazan ayında, bir iftar sofrasında, sizlerle beraber olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Hepinize bu vesileyle sevgilerimizi, muhabbetlerimizi sunuyoruz. Aslında sizlerle buluşmak, sizleri onurlandırmak için, daha doğrusu, sizler buraları onurlandırın diye sizleri buraya davet ediyoruz. Ama bu vesileyle de hepimiz büyük bir üzüntü içinde oluyoruz. Sizleri şimdi tek tek karşılarken, hepinizin üzüntüsünü inanın ki bizler de içimizde hissediyoruz. Ne zaman bir şehit haberi olsa, başta muhakkak ki bunu ilk duyan komutanlar olmak üzere bize ulaştığında hepimiz, sizler kadar bunun acısını duyarız. Ve hiç zannetmeyin ki bu acılar sadece düştüğü yeri yakar. Ve hepinizin haberleri de bize gelir. Dolayısıyla hepinizin acılarını hepimiz hep çekeriz ve hep içimizde hissederiz.

Bugün, hepiniz Türkiye’nin dört  bir yanından, bildiğim kadarıyla 52 vilayetten, buraya teşrif ettiniz. Zahmet edip geldiğiniz için, bizleri, hepimizi onurlandırdığınız için, hepinize tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. Ve hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Tabi ki aziz şehitlerimizin, sizler hatırasısınız, sizler yadigarısınız. Dolayısıyla bu devlet, bu millet muhakkak ki sizlerin kıymetinizi, değerinizi hiçbir zaman unutmaz. Çünkü sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için hediye ettiniz. Sizler, en çok sevdiklerinizi bu ülke için feda ettiniz. Dolayısıyla bu devlet, bu millet kadirşinastır; hiçbir zaman sizleri unutmayacaktır.

Burada bir çok misafirlerim olur ama şuna samimiyetle inanın ki bu misafirlerimizin içerisinde en değerlileri, en aziz olanları sizlersiniz. Çünkü sizlerin hakkını hiçbirimiz hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Ancak Cumhurbaşkanlığı katından devletin bütün katına, meclisimiz, hükümetimiz, silahlı kuvvetlerimiz, komutanlarımız, hepsi sizlere sahip çıkmak için, hepsi sizlerin hatıralarınızı unutmamak için hepimiz elimizden geleni yaptığımdan da emin olmanızı isterim.

Türk milleti tarih boyunca vatanı için, milleti için, inançları için, yeri geldiğinde canını vermekten hiç geri durmamıştır. Onun için şehitlik mertebesi bizler için çok azizdir. Şehitler ölmez bizler için. Ve bundan dolayı da tarih boyunca milletimiz daima gururla bugünlere gelmiştir.

Maalesef, değerli misafirler, maalesef son 30 yıldır ülkemizin bölünmezliği birliği ve bütünlüğüne tehdit olanlar teröre başvurmuşlar ve terörle bu amaçlarına ulaşmak için mücadele etmişlerdir. Böyle bir durumda, başta kahraman ordumuz olmak üzere bütün emniyet teşkilatımız, bütün varımızla yoğumuzla bunlara fırsat vermemek için de çok büyük bir mücadele yapılmıştır. Bu mücadelenin neticesindedir ki hedeflerine ulaşamamışlardır. İşte son yıllarda verdiğimiz aziz şehitlerimizin hatıraları sizlersiniz.

Bugün, Cumhurbaşkanı seçildiğim ilk yıl başlattığım ama yedincisini gerçekleştiriyorum, sizin gibi daha önce de şehitlerimizin ailelerini buraya davet etmiştim. Ümit ederiz ki bundan sonra olmaz, Geçen sene de yine şehit ve gazilerimizin aileleriyle bir araya geldiğimde, onlara bu temennilerimi paylaşmıştım.

Sizler de takip ediyorsunuz ki terörle mücadelede, bütün yollar deneniyor, bu acıyı bitirmek ve bu tehdidi ülkenin gündeminden çıkartmak için. Bütün yollar denenirken son dönemde, samimi bazı gayretlerin olduğunu da biliyorsunuz. Ümit ederiz ki bu gayretler olumlu neticelerini verir.

Bu ülke hepimizindir, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, herkes istediği yerde yaşayabilir, herkes istediği yerde oturabilir. Bu ülkenin bütün vatandaşları birbirine eşittir. Hiçbirinin birbirine üstünlüğü yoktur. Bütün arzumuz, ülkemizde, huzurun, barışın, kardeşliğin pekişmesidir.

İnşallah bundan sonra bu davetleri bu şekilde yapmam, başka şekilde yaparım. Bütün arzumuz budur, bütün çalışmalarımız budur.

Son olarak, sizlerin şüphesiz ki çeşitli sorunlarınız, çeşitli arzularınız dilekleriniz olabilir. Bunları hiç çekinmeden, hepimize, bütün devlet kademelerine, Cumhurbaşkanlığı makamı olarak benden, bulunduğunuz yerdeki kaymakamlara, emniyet müdürlerine, komutanlara, kimi görürseniz herkese iletebilirsiniz. Herkesin talimatı sizlerin, hepinizin yerinizin başımızın üstünde olduğunuzdur. Buna muhakkak inanın. Ayrıca, bugün de eğer bize ulaştıramadığınız, herhangi dileğiniz, arzunuz varsa, masalarınızda bulunan, görevlilerimiz vardır, onlara da hiç çekinmeden söyleyin, hepsini takip edeceğiz.

Bir kez daha bütün şehitlerimize, kahraman ordumuzun mensubu askerlerimize, fedakarca mücadele eden emniyet teşkilatımızın polislerimize ve bütün sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de Allah’tan kolaylık diliyorum, şifa diliyorum.

Tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum, hepimizi şereflendirdiniz bugün.

Sağolun.

Yazdır Paylaş Yukarı