Rize'de Halka Hitapları

12.06.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Hepinize sevgilerimi muhabbetlerimi sunuyorum.

Gösterdiğiniz bu sevgi için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.

Bugün, memleketimizin, Türkiye'nin bu güzel, şirin ilinde, Rize’de bulunmaktan, sizlerle beraber olmaktan, kucaklaşmaktan inanın ki çok büyük bir mutluluk duyuyorum.

Belki siz de biliyorsunuzdur, aslında Rize’ye daha önceki yıllarda birkaç kez gelmek istedim; ama o günlerde maalesef sel felaketleri oldu, başka gelişmeler oldu, “Bu geziyi biraz daha erteleyelim, daha güzel bir günde gelin” dediler arkadaşlarım, bugüne kaldı. Bugün de gerçekten Karadeniz’in bütün güzelliği, bütün şirinliği sizlerle beraber gün gibi ortada. Böyle bir günde sizlerle beraber olmak, benim için, Cumhurbaşkanınız olarak gerçekten büyük bir mutluluk. Herkese çok çok teşekkür ediyorum.

Memleketimiz, ülkemizin dört bir köşesi birbirinden güzel. Karadeniz’in bu güzellikleri var, güneyin başka güzellikleri var, Orta Anadolu'nun başka güzellikleri var; ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları istedikleri yere gider, istedikleri yerde yerleşir, istedikleri yerde yaşayabilirler. Bu güzel vatanın hep beraber kıymetini bileceğiz, memleketimizin hep beraber değerini bileceğiz ve hep beraber huzur içinde, kardeşlik içerisinde, geleceğimizi daha da parlak yapmak için elbirliğiyle çalışacağız.

Rize, Cumhuriyetin başından beri çok partili sisteme geçtiğimizden beri çok önemli siyasetçiler yetiştirmiş, çok önemli devlet adamları yetiştirmiş, iki Başbakan çıkartmış ve bugünkü Başbakanımızın da memleketi olan bir il.

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, benim de en eski ve en kıymetli arkadaşlarımdan.

Dolayısıyla hep beraber bu ülkeyi, bütün şehirlerimizi çok daha güzelleştirmek, çok daha zenginleştirmek, sizlerin huzurunuzu ve mutluluğunuzu çok daha arttırmak için gece-gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

Hepinize tekrar ayrı ayrı sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Küçüklerin gösterinden öpüyorum, sizleri de Allah'a emanet ediyorum.

Sağ olun, var olun.

Yazdır Paylaş Yukarı