Hacı Boydak’a Ait Boyteks Halı Fabrikası’nın Açılışında Yaptıkları Konuşma

21.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Misafirler,

Değerli Hemşerilerim,

Bugün gerçekten yine mutluyum, hem Kayserili olmaktan mutluyum hem organize sanayi bölgesinde olmaktan mutluyum. Hem de Boydak ailesinin en son fabrikasının açılışında bulunmaktan mutluyum. Hepinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Biraz önce Belediye Başkanınız Mehmet Bey’e, “Burada 139 fabrikanın temelini atmıştık, ne zamandı?” diye sordum. 7-8 sene önceydi, daha o zaman bazıları istihza etmişti, 139 tane fabrikanın temeli atılmış. Bir sürü şakalar falan yapmışlardı ama, daha sonra herkes gördü ki süre içerisinde bu 139 fabrikanın hepsi yapıldı, üretime geçti. Binlerce istihdam sağladı. Ondan sonra bilmiyorum kaç 139 daha oldu. Dolayısıyla o zincir böyle devam ediyor. Hepimizi mutlu eden şey, Türkiye’nin sanayisinin üretim üslerinden birisinin Kayseri’de olması. Sanayi geleneği olan, sanayi kültürü olan bir şehrimizdir burası. Birçok şehirler, memleketimizin birçok illeri de Kayseri’yi bu bakımdan örnek alıyorlar. Çalışkan, müteşebbis, doğruyu yanlışı bilen, helal kazanmasını bilen hemşerilerimiz. Onlar azimle çalıştıkça arkası da geliyor. Boydak ailesi de işte bunların en iyi örneklerinden birisidir. Bundan dolayı bütün aile fertlerini, herkesi tabii hep tebrik ediyorum.

Türkiye çok şükür iyi günler yaşıyor. Ekonomik olarak iyi günler yaşıyor. Tabii sıkıntılarımız var, üzüntülerimiz var. Bu güzel gidişe çomak sokmak isteyenler var; içeriden, dışarıdan, milletin tadını nasıl bozarız, Türkiye’nin havasını nasıl bozarız diye. Bir taraftan terör olayları maalesef zaman zaman kendini gösteriyor. Bir kez daha bütün şehitlerimize bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum. Ama şunu da hatırlatmak istiyorum ki: Türkiye’yi terörle herhangi bir şekilde hizaya getirmek asla mümkün değildir. Ve olmayacaktır. Herkesin şunu tekrar bilmesi gerekir ki: Terörle herhangi şekilde hak kazanmak asla mümkün değildir. Dolayısıyla teröristler eninde sonunda pişmanlık duyacaklardır. Onların yapabileceği en iyi şey, en kısa süre içerisinde bu pişmanlığı duymaları ve yaptıkları insanlık dışı eylemlerden vazgeçmeleridir ki, memleketimizin daha çok gelişmeye muhtaç olan bölgelerine de bu tip fabrikalar gitsin. Oralarda da bu tip binlerce insanın istihdam edileceği, çalışacağı fabrikalar üst üste açılabilsin. İnsanlar tedirgin olmasın. Bir taraftan memleketin ekonomik kalkınması, diğer taraftan demokratik, hukuki standartlarımızın yükselmesi, bunlar hepimizin birinci önceliğidir. Burada çok büyük çalışmalar tabii yapılmaktadır.

Şunu söylemek isterim: Aslında iş adamları herkes biliyor, Türkiye güzel bir dönemden geçiyor. Türkiye’deki istikrar, Türkiye’de uygulanan doğru ekonomik politikalar, Türkiye’yi dünyanın birçok ülkesinden kendisini ayrıştırmıştır. Dün İstanbul’da dünyanın en büyük perakende şirketlerin toplantısı vardı. Üç trilyon dolar hacmi olan bir sektör ve onların en üst yöneticileri, sahipleri vardı. Orada onlara hitap ederken şunu söyledim: Türkiye, bugünkü ekonomik göstergelerine baktığımızda, bugünkü takip ettiği politikalara baktığımızda, birçok ülke ayrışmış vaziyette. Komşularımıza, özellikle Avrupa’daki komşularımıza baktığımızda, Avrupa’daki ülkelere baktığımızda ne büyük sıkıntılar çekiyorlar. Aslında bu sıkıntılar yeni başlamadı. Bu sıkıntılar, 5-6 sene önce başladı. Ama problemlerini görmek, problemlerini tanımak istemediler. Doğru politikalara karar vermediler ve sonunda bugünkü çok kötü durumlara düştüler. Bizse o dönemlerde yine sıkıntıları gördük ve alınması gereken tedbirleri hep beraber aldık. Halkla paylaştık, herkese söyledik. Hatırlarsanız taa 2002 yıllarının başında bir iki sene herkes dayansın, dedik ki Türkiye düzlüğe çıksın. Kısa vadeli başarılar, kısa vadeli tatmin olmalar hiçbir işe yaramaz. Önemli olan uzun vadeli başarılardır. Uzun vadeli başarı için de doğru politikaları korkmadan takip etmek gerekir. İşte bu doğru politikalar yapıldığı için, takip edildiği için, köklü hukuki reformlar, ekonomik reformlar gerçekleştirildiği için, bugün Türkiye’ye herkes yatırım yapabiliyor. Bugün Türkiye’de herkes güven hissedebiliyor. Bugün Türkiye’de herkes geleceğini planlayabiliyor.

Sizler çok iyi bilirsiniz, her ne kadar hafızalar daima nisyan ile maluldür, çok çabuk unuturlar. Ama iş adamları acı günleri hiçbir zaman unutmaz. Hesap yapılamadığını, plan yapılamadığını, çalışanlarınızı ne yapacağız diye acı acı düşündüğünüzü, fabrikalarınızın bahçesine, voleybol sahaları, futbol sahaları yapıp da aman çalışanlarımızı hiç değilse, orada meşgul edelim diye ne sıkıntılar çektiğinizi hatırlarsanız, bugünün kıymetini o zaman herkes bilir.

İşte bizim o gün çektiklerimizi bugün Avrupa’nın çok büyük ülkeleri çekiyor. Bugün o gün sizlerin çektiğiniz sıkıntıları, gece gündüz düşündüğünüz, gözyaşı döktüğünüz günleri bugün Avrupa’nın, dünyanın birçok ülkelerindeki, dünyanın en büyük şirketlerinin sahipleri çekiyorlar. Niye? Şundan dolayı: Üstünde çalıştıkları alan, platform sağlam olmadığı için. Yani ülkenin genel ekonomisi sağlam olmadığı için. Siz istediğiniz kadar çalışkan olun, istediğiniz kadar gece gündüz koşturun, eğer üstünde yürüdüğünüz halı, zemin sağlam değilse, o zaman koşturmalarınız hep boşa neticeler vermekte. Çok şükür bugün Türkiye’nin zemini sağlamdır. Bugün üstünde yürüdüğünüz halı sağlamdır. Şimdi de artık siz kendi hünerinizi göstereceksiniz, gece gündüz çalışacaksınız. En akıllı politikaları, doğru politikaları yapacaksınız. Ve şirketleriniz daha büyüyecek. Sizin şirketleriniz büyüdükçe, Türkiye daha büyümekte. Türkiye daha büyüdükçe de Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarının refahı daha da yükselmektedir. O bakımdan kim üretim yapıyorsa, kim yeni bir işyeri açıyorsa, kim yeni bir teşebbüse soyunuyorsa, bu hepimize büyük bir gurur kaynağı oluyor, büyük bir mutluluk kaynağı oluyor.

Son olarak, tekrar hepimizin iftihar ettiği değerli hemşerimiz Hacı Bey, değerli kardeşleri, bütün aile, bütün Boydak ailesini tebrik ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Bu açtığımız tesis hayırlı-uğurlu olsun İnşallah buradan da güzel mallar üretilir, güzel kazançlar elde edilir.

Sağolun, varolun.

Yazdır Paylaş Yukarı