6. Kayserililer Brunch'ında Yaptıkları Konuşma

10.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Hemşehrilerim,

Hepinize iyi günler diliyorum. Bugün bizi, hepimizi burada toplayan derneğin değerli yöneticilerine, Başkan Abdullah Bey’e ve bütün arkadaşlarına da hep teşekkür ediyorum.

Her sene, hiç değilse senede bir de olsa bazen burada bazen Kayseri’de bizleri bir araya getiriyorsunuz ve memleketten uzakta olanlar, memleket hasretini bu şekilde gideriyor.

Şimdi hiç kimse tabii doğduğu yerde artık büyümüyor. Bugünkü dünya böyle. Önce bunu çok yadırgadık ama, sonra herkes kabullendi. Uzakta da olsak memleketle, doğduğumuz yerle veya çocuklarımız için babalarının, annelerinin doğduğu yerle alakalarının devamını herkes istiyor, gönülden istiyor. İşte bu aidiyet duygusu insani bir duygu. Muhakkak ki memleketimizin diğer güzide şehirleri, onların hemşehrileri için de aynı duygular vardır. Bunları gayet normal karşılamak gerekiyor. Bu çerçeve içerisinde Kayserililer de kendilerini hiç değilse senede bir gün de olsa bu şekilde ayrıcalıklı hissediyorlar ve bir arada oluyorlar. Bundan dolayı tekrar eski, yeni bütün yöneticilere teşekkür ediyorum.

Biraz önce Başkan konuşurken 60 yıldan bahsetti, yani bu dernek 60 yıldır var. Dolayısıyla şimdi sizler nasıl öncülük ediyorsanız, 60 yıl önce de aynı şekilde öncülük edenler oldu. Onların önemli bir kısmı da aramızda değil. Hepsini rahmetle anıyoruz. Gerçekten hep çok büyük hizmetleri olmuştur. O dönemler çok daha önemliydi, şundan dolayı: İstanbul’a gelenlere, özellikle de öğrencilere muhakkak kalacakları bir yer lazımdı. Onlara muhakkak bir mihmandarlık edecek kişilere ihtiyaç vardı. İşte o hizmetleri, bu dernek yapıyordu, o zamanki büyükler yapıyordu. Ben de İstanbul’a ilk geldiğimde Kayseri Yurdu’nda kaldım. Burada birçok arkadaşım var, görüyoruz hep beraber. Orada İstanbul’u öğrendikten sonra yeni gelenlere yerimizi terk ettik, başka yerlere geçtik.

Bugün bu işler biraz daha kolay oluyor. Dolayısıyla Derneğin de faaliyetleri, çalışma alanı günümüze göre değişiyor tabii ki. Bunları hep anlayışla karşılamak ve çok takdir etmek gerekir.

Hepimizi gururlandıran şey, Türkiye’nin her bir yanı gibi Kayseri de çok hızlı gelişiyor. Kayseri’nin eski haliyle bugünkü halini mukayese etmek bile artık mümkün değil. Türkiye’nin en modern, en gelişmiş, en kalkınmış şehirlerinden birisi. Biraz önce üniversitelerden bahsedildi. Kayseri, 2’si devlet, 2’si vakıf üniversitesi, 4 tane üniversitesi olan ve bütün bu üniversitelere de bir taraftan devletin, bir taraftan Kayserililerin çok sahip çıktığı böyle bir eğitim merkezi haline geliyor.

Arkamızdaki Erciyes’in, hepimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Nereye gitsek, hangi dağı görsek Erciyes’le muhakkak mukayese ederiz biz. Bunun ayrı bir hissiyatı vardır. Erciyes’in önümüzdeki yıllarda çok büyük bir cazibe merkezi olacağını da biliyoruz. Geçen sene gittiğimde Değerli Başkanımız Mehmet Bey, beni 3500 metreye çıkartmıştı. Şimdi artık herkes 3500 metreye çıkabiliyor, teleferik kurdunuz öyle değil mi Mehmet Bey? Orası çok daha büyük ilgi görecek. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın her tarafından çok gelenler olacak, herkes görecek.

Şehrimizin, şehircilik alanında çok farklı bir şehir olduğunu görüyoruz.  Eminim ki Kadir Bey de, bunun hakkını verir. Bazen yabancı misafirlerim olduğunda Kayseri’ye götürüyorum. Orada buluştuğumuzda gerçekten etkileniyorlar. Anadolu’nun ortasında bu kadar güzel bir şehir beklemiyorlar. Sanayide zaten önde gelen illerimizden birisi. Şimdi artık klasik sanayiden daha yüksek teknolojili sanayiye geçme peşinde herkes. Üniversitelerle sanayinin işbirliği yapması hep mümkün olacak. Bütün bunlar doğrusu bizi çok sevindiriyor. Değerli ilim adamları, değerli siyasetçilerimiz sadece Kayseri’nin içinde değil, bütün memleketimize hep hizmet ediyorlar. Bunlardan hep gurur duyuyoruz.

Bir kez daha sizlerle hep beraber olmaktan gerçekten ben de ayrı bir sevinç duyuyorum. Değerli dostlarımıza, arkadaşlarımıza, -büyük bir kısmıyla birçok vesileyle zaten bir araya geliyoruz, konuşuyoruz, ediyoruz- hanımefendilere ve herkese bir kez daha sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Hepinize başarılar diliyorum, hepinize mutluluk diliyorum. Sağ olun.

 

Yazdır Paylaş Yukarı