Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne Katılan Konuk Ülke ve Evsahibi Çocuklarından Oluşan Heyeti Kabulünde Yaptıkları Konuşma

20.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sevgili Çocuklar,

Hepiniz hoş geldiniz. Şimdi, çiçeklerin açma mevsimi. Bahçede de bütün ağaçlar çiçek açıyor. Çiçekler, kendilerini gayret renkli bir şekilde herkese gösteriyor. Bütün o çiçeklerin rengini, kokusunu sizler de salonun içerisine taşımış oldunuz. Hepiniz de ayrı birer çiçek gibi, dünyanın dört bir yanından geldiniz. Doğrusu çok sevindirdiniz bizi, hepiniz hoş geldiniz.

Sizleri, bizim adımıza Türkiye’de misafir edip Türkiye’de gezdirdikleri için, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na da hem çok teşekkür ediyorum hem de tebrik ediyorum. Şimdi bu organizasyon, biraz önce de söylendiği gibi 34. kez yapılıyor ve her sene yapılmaya devam edilecek.

Eminim ki, buraya gelirken size yolculuk sırasında anlatmışlardır bu birlikteliğimizin sebebini. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, sizlerle biraraya geliyoruz. 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Parlamentonun kurulmasının günüdür ve bunun yıl dönümünü birkaç gün sonra kutlayacağız. Ve bu büyük Bayramı da, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara armağan etmiş. Çünkü en değerli olarak onları görmüş. Bir ülkenin geleceği çocuklar olduğu için,  bu Bayram’ı çocuklara armağan etmiş

Ülkelerin cumhurbaşkanlarının, başbakanlarının, bakanlarının, yöneticilerinin bütün amacı şu: Ülkelerini çocuklar için daha güzel hazırlamak. Aslında sadece ülkelerimizi değil, dünyayı çocuklar için daha güzel yapmak. Dünyada savaşların olmadığı, çocukların ağlamadığı, üzülmediği, hepsinin annesiyle-babasıyla mutluluk içinde yaşadığı ülkeler ve bir dünya oluşturmak.

Şimdi nasıl kardeş iseniz, nasıl arkadaşsanız büyüyünce de ülkelerinizi yönetmeye başlayınca da hep kardeş ve arkadaş olarak devam ederseniz, o zaman dünya da hep barış ve huzur içerisinde olur.

Tekrar hepiniz hoş geldiniz. Hepinizin gözlerinden ayrı ayrı öpüyorum ve döndüğünüzde ailelerinize, arkadaşlarınıza buradaki kardeşlerinizin ve hepimizin selamlarını götürün.

 

Yazdır Paylaş Yukarı