Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a Nişan Takdim Töreninde Yaptıkları Konuşma

29.02.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanı,

Kadirli Doğanım,

Türkmenistan gibi jeostratejik önemi muazzam bir ülkenin gelişip kalkınması için örnek bir liderlik ve devlet adamlığı sergiliyorsunuz. Çalışmalarınız ülkenizin ve halkınızın yanı sıra, bölgesel barış, huzur, istikrar ve refahın geliştirilmesi ile küresel enerji güvenliği bakımından da hayati önem taşımaktadır.

Türkiye ile Türkmenistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi için yaptığınız katkılar ise, her türlü takdirin üstündedir.

Bu kıymetli çalışmalarınız dolayısıyla, Türk Milleti adına, Zat-ı Devletleri’ne Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek nişanı olan “Devlet Nişanı”nı takdim etmekten şeref duyuyorum.

Söz konusu Nişan’ı dost ve kardeş Türkmenistan’ın Devlet Başkanı’na veriyor olmak, benim için ayrı bir kıvanç ve iftihar vesilesidir.

Türkiye ile Türkmenistan arasında kökleri tarihi geçmişimize dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkisinin temelinde, hiç şüphesiz ortak dil, inanç, kültür ve değerlerimiz bulunmaktadır. Nitekim ben de Türkmenistan’a gerçekleştirdiğim her ziyarette, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının ne kadar derin ve sağlam olduğunu müşahede ediyorum.

Dolayısıyla bu Nişan, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki sizin çok güzel bir şekilde ortaya koyduğunuz ve tabir ettiğiniz ezeli “kemik kardeşliği”nin ilelebet devam edeceğinin en güçlü sembolüdür.

Bu anlamlı vesileyle, Türkmenistan’ın bağımsızlığının ardından 20. yıldönümünü idrak ettiğimiz ilişkilerimizin parlak geleceğine olan kuvvetli inancımı yineliyor, Zat-ı Devletleri ile dost ve kardeş Türkmenistan halkına esenlik ve refah temenni ediyorum.  Ayrıca, bütün Türk Milleti’nin Türkmen kardeşlerine sevgi ve muhabbetlerini de iletmenizi can-ı gönülden rica ediyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı