Düzce'de Halka Hitaben Yaptıkları Konuşma

06.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sevgili Vatandaşlarım, Aziz Vatandaşlarım, Değerli Hanım Kardeşlerim,

Hepinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bu gösterdiğiniz sevgi, canı gönülden bir sevgi. Bundan dolayı hepinize şükran duyuyorum, çok çok teşekkür ediyorum.

Bugün bu güzel ilimizi, aynı zamanda Türkiye’nin en yeni illerinden birisi olan Düzce’yi ziyaret etmekten gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Çünkü ben Düzce’ye, çok eski yıllarda üniversitede hocayken, o zamanlar burada bugünkü üniversitenin ilk temelleri varken, ayda bir gelip ders verirdim. O günden bugüne Düzce’yi gördükçe, buradaki değişiklikleri de tabii yakinen görüyorum.

Tabii büyük acılar çekildi, büyük deprem oldu. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin, bir daha böyle acılar tattırmasın ama, bütün bunlardan da hepimizin ders alması gerekiyor ve bir daha bu acıları tatmamak için yolumuza iyi devam etmemiz gerekiyor. O bakımdan, Düzce yeniden yapılanıyor, yeniden güzel bir şehir oluyor. Gayet kontrollü bir şekilde gelişecek ve her yere de örnek olacak.

Buradaki insanların ne kadar çalışkan olduğunu, sizin ne kadar sağlam, çalışkan, dürüst insanlar olduğunuzu çok iyi bilirim. O bakımdan bu şehrimizin geleceği de tabii ki çok daha parlak olacaktır. Yeter ki biz birbirimize karşı hep saygılı olalım, birbirimizi hep sevelim. Farklı da düşünsek, farklı da davransak birbirimize saygı gösterip hem kendi aramızda hem şehrimizde hem de bütün ülkemiz için dayanışma içinde olalım. Bunun en güzel şekilde burada yapıldığını görüyorum. Valiniz, Belediye Başkanınız, değerli siyasetçileriniz, memleketinizin ileri gelenleri, el ele sizin geleceğinizi daha güzel yapacaktır. Bizlerin de devlet olarak muhakkak ki gözümüz, kulağımız ve elimiz hep burada olacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

Tekrar hepinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Burada bulanamayan kardeşlerimize, değerli vatandaşlarıma, bütün Düzcelilere selamlarımı, sevgilerimi lütfen iletin. Sağ olun, var olun. Allah’a emanet olun.

Yazdır Paylaş Yukarı