Bolu'da Halka Hitaben Yaptıkları Konuşma

05.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Çok Sevgili Bolulu Vatandaşlarım,

Hepinize önce sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Gösterdiğiniz sevgiden dolayı gerçekten müteşekkirim. Sağ olun, var olun.

Doğrusu çok uzun zamandır Bolu’ya gelmeyi arzu ediyordum. Her zaman ya uçakla Bolu’nun üzerinden geçtik veyahut da meşhur otobanınızdan geçtik. Bugün de sizlerle beraberim. Bugün gün boyu ve yarın sabaha kadar hep buralarda olacağız. Sizlerle hep görüşeceğim, konuşacağım.

Sizler gerçekten bu ülkenin en değerli vatandaşlarısınız. Bolu, Türkiye’nin en güzide illerinden birisidir. Allah buraya her türlü güzelliği vermiştir. Tabiatın bütün güzelliği, doğanın bütün güzelliği sizlerle kucak kucağa ve sizler onun içindesiniz.

Bazen insanlar bulunduğu yerin kıymetini ve güzelliğini içinde yaşayınca göremiyor. Ama dışarıdan bakınca bu ilin güzellikleri, gerçekten insanın gözünü kamaştıran güzellikleri çok az yerde bulunur. Dağlarınız, gölleriniz, kırlarınız, yaylalarınız, hepsi de birbirinden güzeldir. Tabii ki, insanları güzel olunca, bu tabiatın da güzelliğiyle birleşince, bunun ayrı bir tadı olur.  

Sizler, vatanına, milletine en çok bağlı vatandaşlarımızsınız. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tabii ki güzeldir. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi arasında hiçbir ayrım yoktur. Ve hepsinin ayrı ayrı güzelliği vardır. Ama Bolu’nun gerçekten tabiat güzellikleri hepimiz için, bütün Türkiye için büyük bir servettir.

Sizlere söyleyeceğim şu: Birbirinizi ne kadar çok severseniz, birbirinizle ne kadar çok dayanışma içinde olursanız, yöneticilerinizle ne kadar çok dayanışma içinde olursanız, o ilde her zaman güzel şeyler olur. Bolu’da da çok daha güzel şeyler olacaktır. İşte sizler görüyorsunuz, buraya yeni yeni imkanlar geliyor, yeni yeni buralar tanınıyor. Bolu bir servet, bu servet biraz gizli duruyor. Bu servet inşallah bütün dünyaya ve bütün Türkiye’ye tanıtılacak. Ve burayı göreceksiniz, dünyanın dört bir yanından insanlar görecek, tanıyacak ve buranın güzelliklerinden onlar da nasibini alacaklardır.

Hepinize tekrar sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum, sağ olun, var olun. Sağlık içerisinde kalın, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun.

Yazdır Paylaş Yukarı