Pakistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari'ye Nişan Takdim Töreni'nde Yaptıkları Konuşma

13.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 Sayın Cumhurbaşkanı,

Aziz Kardeşim,

Dünyanın fevkalade önemli bir coğrafyasında son derece zor şartlar altında örnek bir liderlik ve devlet adamlığı sergiliyorsunuz. Çalışmalarınız bölgesel ve küresel barış, huzur, istikrar ve refahın geliştirilmesi bakımından hayati önem taşımaktadır.

Türkiye ile Pakistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin pekiştirilmesine yaptığınız katkılar ise her türlü takdirin üstündedir.

Bu kıymetli çalışmalarınız dolayısıyla, Türk Milleti adına, Zat-ı Devletleri'ne Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek nişanı olan "Devlet Nişanı"nı takdim etmekten büyük bir onur duyuyorum.

Sözkonusu Nişan'ı dost ve kardeş ülke Pakistan'ın Cumhurbaşkanına veriyor olmak, benim için ayrı bir kıvanç ve mutluluk kaynağıdır.

Türkiye ile Pakistan'ın köklü bir tarihi geçmişe dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin temelinde, halklarımız arasındaki derin ve samimi muhabbet hisleri yatmaktadır.

Nitekim, Pakistan'a gerçekleştirdiğim son ziyaretim sırasında Zat-ı Devletleri tarafından takdim edilen "Nişan-ı Pakistan" gibi, bu Nişan da, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ezeli, ebedi ve sarsılmaz kardeşliğin güçlü bir timsalini daha teşkil etmektedir.

Bu vesileyle, Türkiye-Pakistan ilişkilerinin parlak geleceğine olan sarsılmaz inancımı yineliyor, Zat-ı Devletleri'ne sağlık, başarı ve mutluluk, dost ve kardeş Pakistan halkına huzur ve refah diliyorum.

Jive (Cive) Pakistan! (Pakistan çok yaşa!)

Yazdır Paylaş Yukarı