Erciyes Üniversitesi'nde, Hayırseverlere Ödül Töreni'nde Yaptıkları Konuşma

11.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Konuklar,

Erciyes Üniversitesi'nin Değerli Mensupları,

Kayseri'ye her geldiğimde, muhakkak ki mutluluk duyarım. Ama Üniversite'yi her ziyaretimde de ayrıca gurur duyarım. Bugün de Üniversite ziyaretim sırasında yaptığım açılışlar, beraber, sizler, biraz sonra burada da olacağız. Rektör Bey hepinizi tek tek zikretti; gerçekten gurur kaynağı.

Burası büyük bir üniversite kenti haline geliyor. Bir taraftan ticaret merkezi, bir taraftan sanayi merkezi, ama bütün bunların önümüzdeki yıllarda en güçlü bir şekilde devam edilmesi için, artık bilimsel şekilde, bilgiye dayalı bir şekilde yapılması gerekiyor. Dolayısıyla, buranın üniversite şehri olması, buranın ticaretini de, buranın sanayisini de tabii ki çok güçlü hale getirecektir. Buradaki üniversiteler, sadece Kayseri'ye değil, sadece Türkiye'ye değil, bütün insanlığa hizmet edecek elemanları, insanları yetiştirecektir.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi, Türkiye'de bütün diğer üniversitelere ve bütün illere örnek olan bir üniversite. "Neden?" derseniz; artık herkes biliyor bunu. Sadece devlet imkânlarıyla, devlet eliyle değil, siz değerli işadamlarımızın, siz değerli ailelerin, siz değerli hayırseverlerin eliyle bu üniversitenin güçlenmesi, bu Üniversitenin yücelmesi. Bundan, eminim ki, sizler de çok gurur duyuyorsunuzdur. Bu kolay değil tabii ki. Kazançlarınızı, gelirlerinizi hiç kimsenin baskısı, telkini altında kalmadan, gönüllü bir şekilde ayırıp, eğitime, gençlere, insanlığa bu şekilde hediye etmeniz, sadece burada okuyan çocuklar tarafından değil, herkes tarafından da hep takdirle anılmaktadır. Yine sizler bu kararı verirken, -bunlar kolay değildir- bütün aile mensuplarınız, eşleriniz, çocuklarınız, hepsi bu kararlarınızı desteklemeseler, sizler de bu cesaretle bunu yapamazsınız.

Onun için, önce bu işleri organize eden Üniversitenin değerli Rektörüne, daha önceki rektörlere, diğer bütün üniversite mensuplarına teşekkür ediyorum. Sonra, bu güzel hayırları yapan, bu güzel adımları atan, bu güzel eserleri Erciyes Üniversitesi'ne bağışlayan sizleri, bütün aile mensuplarınızı -burada olan, olmayan- hepinizi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki, buralar eğitime en güzel şekilde devam ettikçe, bundan sizler de mutluluk duyacaksınız, bizler de hep gurur duymaya devam edeceğiz.

Tekrar, başarılar diliyorum hepinize.

Yazdır Paylaş Yukarı