Türk Emniyet Teşkilatı'nın 166. Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle Kayseri Polisevi'nde Düzenlenen Resepsiyonda Yaptıkları Konuşma

10.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Emniyet Teşkilatımızın Değerli Mensupları,

Bugün Polis teşkilatımızın 166. kuruluş yıl dönümü. Devletimizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu henüz 100. yılını doldurmadı. Ama bizim öyle kurumlarımız vardır ki, yüzyıllardır, asırlardır köklüdür, tarihi çok eskidir. Nasıl Silahlı Kuvvetlerimizin, Kara Kuvvetlerimizin ta tarihin derinliklerine giden kuruluş yıldönümleri varsa, Polis Teşkilatımızın da 166. Kuruluş Yıldönümü'nü kutluyoruz.

Emniyet güçleri, Polis Teşkilatı, Türkiye içerisinde nizamı, kanunları, kuralları koymakla tabii ki mesuldür. Silahlı Kuvvetlerimiz, yurdu dışarı karşı, düşmana karşı korumakla ne kadar büyük bir sorumluluk üstleniyorsa, Polis Teşkilatımız, Emniyet Teşkilatımız da, ülke içerisinde aynı derecede çok önemli sorumluluklar üstlenmektedir.

Bugüne kadar bu uğurda çok büyük mesafeler kat edildi. Polis Teşkilatı, bugün dünyanın ibretle takip ettiği, takdirle takip ettiği çok güçlü bir teşkilat haline geldi. En grift, en zor, en sofistike cinayetleri çözen, suçluları bulan, getiren ve adalete teslim eden bir kuruluşumuz oldu.

Suçu işleyince artık hiç kimsenin yanına kalmıyor. Faili meçhul bir cinayet söz konusu olmuyor. 1 sene de geçse, 2 sene de geçse üstünden, sonunda suçlular bulunuyor ve adalete teslim ediliyor. Bunun en son örneğini Kayseri'de hepimizi derinden üzen çocukların cinayetinde gördük. Ümitlerin kesildiği bir anda, Türk Polis Teşkilatımız, büyük bir maharetle üstüne düşeni yaptı ve suçluyu yakaladı.

Yine, terörle mücadelede de Türk Silahlı Kuvvetlerimizle beraber, amansız bir mücadelenin içinde. Bu uğurda, yeri geldi, hiç kimse gözünü kırpmadan şehit düştü, yeri geldi gazi oldu. Bu vesileyle, bütün şehitlerimizi bir kez daha minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Değerli aileleri, onlar, hepimize emanettir, onlar hepimizin baş tacıdır. Gazilerimizi yine büyük bir şükranla anıyorum. Onlar her zaman kahramandır ve kahraman olarak da aramızda yaşayacaklardır.

Bütün bu düşüncelerden sonra, tekrar, tüm Polis Teşkilatına, Emniyet Teşkilatına başarılar diliyorum. Tebrik ediyorum bu güzel günü. Sizler görevde olduğunuz süre içerisinde herkes de, bütün vatandaşlarımız da gece gündüz güven içerisinde olacaklardır. Sağ olun.

Yazdır Paylaş Yukarı