Gabon Türk Okulu'nda Yaptıkları Konuşma

25.03.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

"Sayın Bakanlar, Değerli Milletvekilleri, Gabon Türk Okulu’nun Değerli Yöneticileri, Öğretmenleri, Buradaki Görevliler, Sevgili Öğrenciler,

Hepinize sevgiler ve muhabbetler sunuyorum ve küçüklerin hepsinin gözlerinden ayrı ayrı öpüyorum. Bugün gerçekten çok mutluyuz. Büyük bir heyetle Gabon’u ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretimizde, Cumhurbaşkanı Değerli Kardeşim Ali Bongo’yla çok güzel görüşmeler yaptık ve her alanda ilişkilerimizi daha da geliştirmeye karar verdik. Bunlardan birisi de eğitim alanı tabii. Eğitim alanındaki işbirliğine en güzel örneği de bu Türk okulunda görüyorum.

Şu bir gerçek ki: En güzel yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Bir ülkeye yapılabilecek en güzel katkı da, onun eğitimine katkı vermektir. Dolayısıyla, bizim heyetimizde çok sayıda iş adamı, yatırımcılar, hepsi var, ama bütün bunların içerisinde en önemli faaliyeti, eğitim alanında gösterilen faaliyet olarak görüyorum. Gabonlu çocukların, gençlerin en güzel şekilde yetiştirilmesine, çağdaş dünyayı en iyi anlayacak şekilde, en güzel şekilde bilimle donanmalarına eğer Türk öğretmenler, Türkler yardımcı oluyorsa, bundan büyük bir gurur duyarım.

Bu okulun 2008 yılında açıldığını öğrendim, daha kısa bir süre geçmiş. İnanıyorum ki, birkaç yıl sonra bu okul çok daha büyüyecektir, çok daha fazla öğrencisi olacaktır, Gabon’da çok dikkat çekecektir ve birçok başarılar elde edecektir. Çünkü Afrika’nın birçok ülkesine gittiğimde, oralarda ziyaret ettiğim Türk okullarının başarılarının herkes tarafından çok büyük bir gurur ve övünç kaynağı olduğunu gördüm. İnanıyorum ki, çok kısa süre içerisinde bu okulun da hem öğrenci sayısı hem öğretim üyesi ve öğretmen sayısı çok daha gelişecek ve inanıyorum ki çok daha büyük bir yere taşınarak, binası imkânlarıyla çok daha büyük olacaktır.

İki ülke arasındaki, Türkiye ile Gabon arasındaki esas kardeşlik, dostluk ve işbirliği bağlarının temelleri buralarda atılıyor. Burada yetişen hep gençler, iki ülkenin de birbirine çok daha yakınlaşmasına ve ortak işlerin yapılmasına ileride, eminim ki çok büyük katkıları olacak.

Sözlerime son vermeden önce; çok uzaktan gelip, Türkiye’den gelip, burada gönüllü olarak insanlığa fayda sağlamak için; insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, büyük bir özveriyle, büyük bir aşkla onlarla beraber çalışan, öğrencilerini en iyi şekilde eğiten Türk öğretmenlere, ailelerine, eşlerine, çocuklarına, onlara destek veren Türkiye’deki bütün iş adamlarına ve önderlerine, hepsine çok teşekkür ediyorum; onları tebrik ediyorum gerçekten.

Ayrıca, burada bir Türk okulunun bu şekilde eğitime geçmesinde desteği olan ve Türklere güvenen, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Değerli Milli Eğitim Bakanı’na ve Gabonlu bütün yetkililere çok çok teşekkür ediyorum ve Türk Bayrağı’yla Gabon Bayrağı’nın yan yana burada, Afrika’da dalgalanmasından da çok büyük bir onur duyuyorum. Hepinize başarılar diliyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı