Tokat Valiliği Ziyareti Sırasında Halka Hitaben Yaptıkları Konuşma

01.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

"Sevgili Tokatlı Vatandaşlarım,

Hepinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Şehre girişimizden itibaren bütün vatandaşlarımın gösterdiği sevgiye de çok çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır Tokat’a gelmemiştim, ama buraya da gelmeyi doğrusu çok arzu ediyordum. Ziyaret etmek bugüne nasip oldu.

Bu gelişimde, daha önce gördüğüm Tokat’a göre çok değişiklikler gördüm. Tabii ki memleketimizin her tarafı her sene nasıl güzelleşiyor, nasıl gelişiyorsa, Tokat şehrimiz de, bu güzel ilimiz de bundan payını alıyor, hissesini alıyor ve burası da giderek güzelleşiyor, giderek gelişiyor.

Burası memleketimizin en şirin illerinden birisi. Yeşillik şimdiden başlamış, ağaçlar şimdiden açmaya başlamış. Batıda bile, buradaki gibi ağaçların çiçek açtığını görmedim. Burası tarihi olarak zengin, turistik olarak zengin, insanları daima çalışkan bir ilimiz. Bereketli topraklara sahipsiniz. Vatan için, millet için de en çok fedakârlık yapan illerimizden birisidir Tokat.

Benim size tavsiyem şu: Biz birbirimizi seveceğiz, birbirimize saygı göstereceğiz. Aman şehrinizde kardeşliğinizi, beraberliğinizi zedeleyecek hiçbir şeye fırsat vermeyin. Unutmayın ki, herkes buralı. Herkesin ataları, çocukları, burada doğdu. Bundan sonra gelecekler de, hep buralı olacak. Dolayısıyla bu toprakların ortak evlatları, çocukları olarak farklı farklı davranışlarımız olur, farklı farklı inançlarımız olur, ama hepimiz buralıyız ve hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Hepimiz birbirimize saygıyla, sevgiyle, hoşgörüyle bakarak dayanışmamızı güçlendireceğiz. Bunu sakın ihmal etmeyin.

Bu şehir daha da gelişecek, daha da güçlenecek. Sizler inşallah daha da zenginleşeceksiniz. Çocuklarınız inşallah çok daha güzel bir hayat sürecek, çok daha güzel şeylere şahit olacaklar. Ama bunların hepsinin bir temel şartı var; kardeşlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmak. Böyle olduğumuz süre içerisinde Tokat’ta da, bütün Türkiye’de de şüphesiz ki çok güzel gelişmeler olacaktır. Bunlara hep beraber şahit olacağız.

Hepimiz sizlere hizmet için varız, açık söylüyorum. Bütün kamu görevlileri, bütün devlet görevlileri, devlette hizmet yapan herkes, vatandaşın işini kolaylaştırmak, vatandaşımızın önünü açmak, vatandaşımıza yardımcı olmak için var. Devletin de görevi bu; milletinin başını dik tutmak. Sizlere, vatandaşlarına en güzel imkânları sunmak için var. Devletin bütün imkânları sizlere en güzel şekilde sunulacak. Kamu görevlilerinin de, hepimizin de, herkesin de görevi bu. Siyasetçiler de bunun için birbiriyle yarışıyorlar. ‘Biz daha güzel yaparız, sizden daha güzel yaparız’ yarışı içerisindeler. Dolayısıyla bütün bunları bu şekilde anlamamız gerekir ve her şeyin başı, yine beraberlik, birlik ve kardeşlik içerisinde, dayanışma içerisinde olmaktır. Bu şehrimiz bunun en güzel örneklerini veriyor. İnanıyorum ki bundan sonra da böyle olacak ve hep beraber büyük hamlelerimize, büyük başarılarımıza şahit olacağız ve bunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağız.

Gösterdiğiniz sevgi ve muhabbete tekrar teşekkür ediyorum. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum. Burada olmayan vatandaşlarıma da en iyi dileklerimi götürmenizi sizden rica ediyorum. Sağ olun, var olun."

Yazdır Paylaş Yukarı