Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Görüşmesinin Ardından Yaptığı Açıklama

25.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

       Değerli Basın Mensupları,

         Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’ni Türkiye Cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmekten, gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Ayrıca bu ziyaret sırasında Türkiye, Bakanlar Komitesi’ne başkanlık ediyor, ama benim için çok daha gurur verici olan başka bir şey; Asambleye bir Türk milletvekilinin başkanlık ediyor olması. Bu vesileyle ikinci dönemi için de seçilmesi nedeniyle, Sayın Başkan Çavuşoğlu’nu tebrik ediyorum.

         Biraz önce Başkan’ın da söylediği gibi, Avrupa Konseyi’nde, bu Assemble’de 10 yıl kadar milletvekilliği yaptım. Buranın ne olduğunu çok iyi bilirim. Avrupa Konseyi, Pan Avrupa Organizasyonu olan tek organizasyondur. Çok önemlidir, 800 milyon Avrupalıya hitap eden bir organizasyondur. Ama esas, görevleri ve yaptığı fonksiyonlar açısından çok daha mühimdir. Demokrasiyi, insan haklarını, hukuk ilkelerini; tüm bu değerleri, bütün Avrupa’ya yayan ve bütün Avrupa halklarının bu değerleri doyasıya tatmasına vesile olan büyük bir organizasyondur. Bu bakımdan Avrupa Konseyi’nin önemi daima devam edecektir. Ve bu süre içerisinde Avrupa Konseyi’nde bazı reform çalışmalarının yapıldığını yakından görüyoruz. Bunları da Türkiye olarak çok yakından destekliyoruz. Bu organizasyonun Avrupa’da daha yapacak çok işleri vardır.

Türkiye olarak, bütün bu faaliyetleri yakından destekleyeceğimizi bir kez daha burada ifade ederim. Başkana ve bütün Assembleye başarılar dilerim.

Yazdır Paylaş Yukarı