Balıkesir'de Valilik Önünde Halka Hitaben Yaptıkları Konuşma

14.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Kıymetli Vatandaşlarım,

Öncelikle hepinize sevgilerimi, saygılarımı, en iyi dileklerimi burada sunuyorum. Gösterdiğiniz bu muhabbet için de, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aslında, sizin, devletimizin ve milletimizin birliğini temsil eden Devlet Başkanınız olarak şahsıma gösterdiğiniz bu muhabbet, sevgi; devletimize, milletinize gösterdiğiniz sevginin ve bağlılığın en güzel sembolüdür. Bundan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanınız olarak, bütün illerimizi, Anadolu'nun bütün köşelerini ziyaret etmek ve vatandaşlarımızla beraber olmak, en büyük arzum. Bu çerçeve içerisinde, zaman zaman sizin de takip ettiğiniz gibi, bazen doğu, bazen batı, bazen güney, bazen orta Anadolu'daki bütün illerimizi fırsat buldukça ziyaret ediyorum. Epeydir, Balıkesir’e gelmeyi de çok arzu ediyordum. Bugün nasip oldu, bundan gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum.

Balıkesir, milli mücadelenin ateşinin yakıldığı merkezlerden birisi. Buralardan çok büyük kahramanlıklar çıktı. Zağnos Paşa Camii, Atatürk’ün ilk ve tek hutbe okuduğu yer. Halkın büyük bir moralle, büyük bir maneviyatla Kurtuluş Savaşı'nda ayağa kalktığı illerimizden birisi. Bu ilimizin kendine has çok büyük seçkinlikleri, özellikleri var. Ne kadar övünsek azdır. Burası, Türkiye’nin en mümbit topraklarına, en verimli topraklarına sahip olan ilimizdir.

Hepimiz, bütün devlet erkanı, herkes, vatandaşlarımıza hizmet etmek için, sizlere hizmet etmek için, sizlere en güzel imkanları hazırlamak için vardır. Bundan emin olun. Bütün devlet, kamu sektörü, devlet görevlileri, hiçbir ayrım yapmadan, bütün vatandaşlarımızı kucaklamak ve hepsine hizmet etmek, hepsinin noksanlıklarını gidermek, illerimizi güzelleştirmek için vardır. Herkes, sizlere güzel hizmet etmek için vardır. Sizler de devletinize, milletinize ne kadar çok sahip çıkarsanız, bu kucaklaşma o kadar güzel olur. Sizler buralarda, bunun en güzel örneklerini gösteriyorsunuz. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hepinizle iftihar ediyoruz.

Hepinize tekrar sevgilerimi muhabbetlerimi sunuyorum. Bugün gün boyunca hep burada olacağım. Birçok incelemelerde bulunacağım. Buradan sonra Belediye Başkanlığımızı, Üniversitemizi ziyaret edeceğim, iş adamlarımızla bir araya geleceğim ve her şeyi yakından dinleyeceğim. Ve dönünce de hep takip edeceğim. Tekrar, sağolun varolun. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı