Yemen Uluslararası Türk Okulu’nda Yaptıkları Konuşma

11.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Hem Türkiyemizin Hem Yemen’in Değerli Bakanları,

Değerli Misafirler,

Değerli Veliler,

Hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum ve Türk halkının selamlarını getirdim.

Yemen’e ayak attığımız andan itibaren duygusal anlarımız devam ediyor. Çünkü buralar tarihimizde çok istisnai bir yeri olan, Türklerin ve Yemenlilerin muhabbetle beraber yaşadıkları ve sonunda Yemen’i yine göğüs göğüse savundukları çok aziz topraklar bizim için. Bu tarihî gerçeğin nişanesini bugün Yemen’in merkezinde Türk şehitliğini açarak gösterdik. Bundan dolayı, Cumhurbaşkanı Değerli Kardeşim Ali Abdullah Saleh’e, Genelkurmay Başkanlığına, Savunma Bakanlığına ve bütün Yemen halkına, Sana Belediyesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum.

İşte bu sağlam dostluğumuzu bugün de yaşatmak, hepimizin görevi, vazifesi. Bunu birçok şekilde yaşatabiliriz, ama bunun en güzel örneklerinden birisi, eğitim alanındaki işbirliğimizdir. Eğitim alanındaki işbirliğine en iyi örnek de, bu, içinde bulunduğumuz Türk okullarıdır. Türk okullarına güvendiği, fırsat verdiği, onların 1998 yılından beri burada faaliyet göstermelerine izin verdiği için yine başta Sayın Cumhurbaşkanı Değerli Dostum Saleh olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Sayın Abdülselam ve bütün Yemen Hükümetine teşekkür ediyorum.

Bu okullarda okuyan Yemenli çocuklar, yarın Yemen’in gençleri ve Yemen’in yöneticileri olacak, sahibi olacak. Bu çocukları en iyi şekilde yetiştirmek, donatmak ve hazırlamak, bizler için gerçekten büyük bir mutluluktur. Burada emeği geçen bütün Türk öğretmenlere şükranlarımı sunuyorum.

Yemen, sizin çocuklarınızın ellerinde yükselecek. Ekonomik olarak güçlü olacak, siyaseten güçlü olacak. Yemen’i güçlü, kuvvetli ve müreffeh yapmak, çocukların iyi yetişmesiyle, gençlerin iyi eğitim almasıyla çok ilişkilidir.  Buna bir nebze de katkımız varsa, bundan gerçekten gurur duyuyoruz.

2005 yılında geldiğimde bu okul küçüktü. Giderek büyüdüğünü gördüm. Şimdi bana verilen kitapçıkta görüyorum ki, Yemen Hükümeti Milli Eğitim Bakanlığı, güzel bir arazi vermiş. Burada kız lisesi, erkek lisesi, bütün bunların inşaatlarının bitmek olduğunu, resimlerden, projelerden gördüm. Bundan ziyadesiyle mutlu oldum. En kısa zamanda bu binalar tamamlansın, Yemen’in başka şehirlerindeki okullarınız, aynı şekilde hep güzel binalar kazansınlar ve bu faaliyetlerle biz de iftihar etmeye devam edelim.

Son olarak tabii ki bir kez daha buraya emeği geçen, Türkiye’de olsun, burada olsun, yöneticilere, öğretmenlere, onların eşlerine, çocuklarına, hepsine, bu gösterdikleri büyük fedakarlık ve büyük hizmet için ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu yaptıkları hizmet, gerçekten büyük hizmettir. Bunun manasını anlamını, hem Türkler hem Yemenliler çok iyi bir şekilde bileceklerdir. Ve hepinize başarılar diliyorum. Ve buradaki çalışmalarınızın devamını diliyorum. Ve hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı