Pakistan Başbakanı Gilani’ye Cumhuriyet Nişanını Takdim Töreninde Yaptıkları Konuşma

07.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Aziz Kardeşim,

Sayın Başbakan Gilani,

Dünyanın fevkalade önemli bir coğrafyasında son derece zor şartlar altında örnek bir liderlik ve devlet adamlığı sergiliyorsunuz. Çalışmalarınız bölgesel ve küresel barış, istikrar, huzur ve refahın geliştirilmesi için olduğu kadar, Türkiye ile Pakistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin perçinlenmesi bakımından da büyük önem arzetmektedir.

Bu kıymetli çalışmalarınız dolayısıyla Zat-ı Alilerine Cumhuriyet Nişanı’nı takdim etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Söz konusu Nişan’ı dost ve kardeş ülke Pakistan’ın Başbakanı’na veriyor olmak, benim için ayrı bir mutluluktur.

Pakistan’a gerçekleştirdiğim son ziyaret sırasında, Aziz Kardeşim Cumhurbaşkanı Sayın Zerdari tarafından takdim edilen Nişan-ı Pakistan gibi, bu Nişan da, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ezeli, ebedi ve sarsılmaz kardeşliğin güçlü bir simgesini teşkil etmektedir.

Bu vesileyle, Zat-ı Alilerinin ve dost ve kardeş Pakistan halkının mutluluk ve refahı ile Türkiye-Pakistan ilişkilerinin parlak geleceği için en iyi dileklerimi yineliyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı