Osmaniye'de Öğle Yemeğinde Yaptıkları Konuşma

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Konuklar,

Değerli Misafirler,

Bugün Osmaniye’yi ziyaret ediyor olmaktan gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün birkaç vesileyle buradaki bütün vatandaşlarıma da seslendim ve bu duygularımı onlarla da paylaştım. Vali Beyin biraz önce söylediği gerçeği öğrenince ayrıca tabii mutluluğum daha çok arttı.

Şu bir gerçek ki burası: Evet 1996 yılından beri il, ama tarihi olan ve geçmişi olan bir il aynı zamanda. Şöyle ki, Osmanlılar zamanında, Cebelibereket Sancağı olarak biliniyor burası. Bu dağları, bu çevreyi görünce, buranın bereketli arazisi ve bereketli dağlarını görünce, gerçekten bu ismin ne kadar çok buraya uyumlu olduğunu insan anlıyor. Burası Türkiye’nin en hızlı gelişen illerinden birisi. Daha önce tarım arazisi olarak biliniyordu. Çukurova bütün Türkiye’yi besleyen mümbit topraklardır. Ama bunun yanında sanayinin de hızlı bir şekilde geliştiğine bugün şahit oluyoruz.

Organize Sanayi Bölgelerini biraz sonra ziyaret edeceğiz, göreceğiz orayı, ama gelmeden önce hep bana verilen dosyalardan, buraya ne kadar çok firmanın gelip yatırım yapmak istediğini ve bundan dolayı, bu organize sanayi sınırlarının genişletilmesinin önemli bir vesile olduğunu da öğrendim. Bir taraftan verimli arazi de tarımsal üretim yapıyorsunuz, bir taraftan sanayi için arazi arıyorsunuz. Bu aslında mutlu bir problem. Yani sanayileşmek için, yeni yatırımlar yapmak için arazi aramak zorunda kalıyorsanız, elinizde kalan mümbit arazilerden vazgeçmemek için veya nasıl buna bir çözüm buluruz diye uğraşıyorsanız, bu mutlu bir problem. Düşünün ki, bir de araziniz çorak olacak, hiç verimli olmayacak. Veyahut da kimse gelip de buraya yatırım yapma arzusu içinde olmayacak, o zaman da, “Nasıl olur da buraya yatırımcı getiririz, burada üretim yaparız, iş imkanı oluştururuz?” diye o problemi çözmek için uğraşırdınız.

Dolayısıyla şunu söylemek istiyorum: Bu ilimiz hızlı gelişen bir il. Nüfusu şimdiden yarım milyona yaklaşmış, şehrin nüfusu belli ki ileride daha büyük olacak. Bütün bunları düşünerek tabii burayı hep dizayn etmek lazım, şehrin geleceğini hep düşünmek lazım.

Çok memnun olduğum bir husus şu. Bu ilde büyük bir uyum, dayanışma, huzur ve işbirliği gördüm. Farklı partilerden siyasetçilerimiz, şehrin ileri gelenleri, Vali Bey, Belediye Başkanı, milletvekilleri, diğer önemli kamu görevlileri, önemli iş adamları ve Üniversite tabii ki, hepsi bu şehir için çalışıyorlar. Sizler hepiniz şehrinize sahip çıkıyorsunuz, birbirinize sahip çıkıyorsunuz. Burayı daha da güzelleştirmek için, buranın insanlarının daha da mutlu olması için, büyük bir çaba görüyorum. İşte buradan büyük bir sinerji çıkar. Bir de düşünün ki, küçük bir ilde herkesin birbiriyle uğraşıyor, herkes bir tarafa çekiyor, bunun örnekleri de maalesef var. Buranın öyle olmadığını görüyorum ve bundan çok memnun oluyorum.

Tekrar hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum, başarılar diliyorum. Ve eşlerinize, dostlarınıza, ailelerinize hep bu duygularımı götürmenizi arzu ediyorum. Sağolun, varolun, afiyet olsun.

Yazdır Paylaş Yukarı