Osmaniye Belediyesi'den Halka Hitapları

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Çok Değerli Osmaniyeli Vatandaşlarım,

Sevgili Kardeşlerim,

Hepinize sevgilerimi muhabbetlerimi sunuyorum.

Gösterdiğiniz bu yakın muhabbetten dolayı da, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün Cumhurbaşkanınız olarak, bu güzel ilinizi, Osmaniye’yi ziyaret etmekten gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum.

Bu mutluluğum şunu öğrenince daha da arttı: Burayı ilkin, vaktiyle Atatürk ziyaret etmiş, devletimizin, Cumhuriyetimizin, ülkemizin kurucusu. Şimdi de 1996 yılından sonra, Osmaniye tekrar il olduktan sonra ilk defa ziyaret eden Cumhurbaşkanı olduğumu öğrendim. Bundan gerçekten çok memnun oldum. Burası her ne kadar 1996 yılından beri il ise de, tarihte meşhur olan Cebelibereket Sancağı diye bilinen, bu bereketli dağların eteğinde kurulmuş çok eski bir ilimizdir. Dolayısıyla buranın tarihi eskidir. Ve burası çalışkan insanların, vatanına, milletine sevgiyle dolu olan insanların ilidir.

Gerçekten sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ayrıca burada bütün vatandaşlarımın, özellikle bütün kamu görevlilerinin, siyasetçilerin, Vali, Belediye Başkanı, değerli milletvekilleri, hepsinin birlik ve beraberlik içerisinde, sizlere hizmet yarışı içinde olduklarını görmekten de gerçekten ziyadesiyle mutlu oldum ve sevindim. Eminim ki, sizler de bunu hep takdir ediyorsunuzdur.

Şu bir gerçek ki: Kamu görevlilerimizin hepsi, vatandaşlarımıza, sizlere hizmet için bu görevlerde oturuyorlardır. Bu görevler, çok büyük sorumluluk istiyor, size hizmet için. O bakımdan burada hepsini bu bilinç içerisinde gördüm ve bundan çok memnun oldum.

Değerli vatandaşlarım,

Buralar mümbit topraklar. Sizler Türkiye’nin en mümbit topraklarında yerleşmiş insanlarsınız ve buralısınız. Buralarda çok çalışmayı bilirsiniz. Ne kadar çok çalışılırsa, ne kadar çok azimli olunursa, o kadar çok da muhakkak ki başarılı olunur. Bu mümbit toprakların, ziraatin, tarımın yanında şimdi sanayinin de yükseldiğini görüyoruz. Biraz sonra gideceğim, organize sanayi bölgelerini de göreceğim. Oralarda da çok güzel, Türkiye’nin en gurur kaynağı fabrikaların kurulduğunu, onların buralarda üretim yaptığını, binlerce vatandaşımızı, sizleri istihdam ettiğini de göreceğim. Dolayısıyla Çukurova toprakları artık sadece tarım değil, bunun yanında sanayinin de olduğu, tarımdan elde ettiğimiz ürünleri sanayie çeviren, gıda endüstrisinin de geliştiği bir bölgemizdir.

Bütün bunlar şunu gösteriyor ki: Buralar çok daha cazip olacaktır. Buralar çok daha fazla ilgi görecektir. Buraların geleceği çok daha parlak olacaktır. Buralar daha zengin olacaktır. Ve zenginlik tabii ki daha çok herkese mutluluk getirecektir. Yeter ki, bizler hepimiz kardeşlik duygularımızı kaybetmeyelim. Birbirimize sevgili, saygılı olalım. Birbirimizi muhabbetle kucaklayalım ki başkaları da bize aynı saygıyı göstersin ve hepimiz çok çalışalım.

Şunu unutmayalım ki: Ömür hep gelip geçicidir. Kim çok çalışırsa o kazanıyor ve o başarılı oluyor. Ülkeler açısından da, hangi ülke çok çalışırsa, o ülke, o memleket daha başarılı oluyor. Hangi il daha çok çalışırsa, daha başarılı oluyor. Birey olarak da hangimiz daha çok çalışırsak, başarılı oluyoruz. Onun için memleketimizin kıymetini bilelim, değerini bilelim, elbirliği içerisinde çalışalım. Ailemizi, çocuklarımızı, ülkemizi mutlu ve müreffeh yapalım.

Tekrar hepinize başarılar diliyorum.

Sağolun varolun.

Hepinizi muhabbetle selamlıyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı