Hatay'da Halka Hitaben Yaptıkları Konuşma

03.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Kıymetli Vatandaşlarım,

Öncelikle hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Daha önce çeşitli vesilelerle aranızda bulunmuştum, ama Cumhurbaşkanı olarak ilk defa Hatay’ı ziyaret ediyorum. Ve ilk defa sizlerle beraberim.

Hatay, memleketimizin çok güzel köşelerinden birisidir. Burada insanlar, birbiriyle kardeşlik içerisinde, muhabbet içerisinde ve dayanışma içerisindedir. Ve burası Türkiye’nin ayrı bir zenginliğidir. Farklı dinlerden, farklı farklı mezheplerden, hatta farklı farklı etnik yapılardan herkes, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak mutludur ve bu mutluluğu çok daha güçlü bir şekilde devam edecektir.

Hatay’a her gelişimde, buranın geliştiğini görürdüm, ama bu sefer Cumhurbaşkanınız olarak geldiğimde, gerçekten çok güzel şeyler görüyorum. Havaalanından otellere, yollardan bütün diğer faaliyetlere kadar, sanayide tarımda, her alanda çok güzel gelişmeler görüyorum. Bütün emeği geçenleri de hep tebrik ediyorum. Komşularla en iyi ilişkiler içerisinde olunca komşu ülkelerden de vizesiz, onlar geliyor, sizler gidiyorsunuz. Ve bütün bir bölgede güzel bir kardeşlik ve dayanışma duygusu da güçlü bir şekilde gelişiyor. Eminim ki bundan en çok memnun olanlardan biri, Hataylı vatandaşlarımdır.

Herkes sizlere en güzel şekilde, hizmet etmek için vardır. Bütün kamu görevlileri, bütün yetkililer, Hükümetten tutun da, Validen, Belediye Başkanına, milletvekillerine, bütün kamu yöneticilerine kadar herkes, seçilmişler, atanmışlar, herkes milletine hizmet etmek için vardır. Ve herkesin görevi de size, halkımıza, milletimize, en iyi hizmeti sunmaktır. Eminim ki Türkiye’nin geleceği çok daha parlak olurken, Hatay’ın da aynı şekilde geleceği çok daha parlak olacaktır. Zaten Hatay, parlayan bir yıldız olarak gözleri kamaştırmaktadır. Hepinize tekrar ayrı ayrı sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Hepiniz sağolun varolun. Bütün yakınlarınıza da en iyi dileklerimi lütfen götürün.

 

Yazdır Paylaş Yukarı