Batman'da Alçı Fabrikasının Açılışında Yaptıkları Konuşma

26.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Misafirler,

Çok Sevgili Batmanlı Kardeşlerim, Vatandaşlarım,

Bu güzel ilimize yaptığım bu ziyaret çerçevesi içinde bugün birçok mutlulukları yaşadık. Şimdi bir başkasını yaşıyoruz. O da Fernas Şirketler Grubu'nun, daha doğrusu Necat Nasıroğlu Bey'in bu fabrikasının açılışını yapmak. Bundan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Çünkü fabrikaları genellikle İstanbul'da, Ankara'da, Kayseri'de, İzmir'de, buralarda açmaya çok alışkınız, ama işte Batman'da da, Organize Sanayi Bölgesinde de -ki Organize Sanayi Bölgesi de maşallah, dolmuş, yeni organizeye ihtiyaç var- bu fabrikanın açılışını yapmak, beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu samimi hissiyatımı önce sizlerle paylaşmak istiyorum. Sonra da işte bu karşı köyde, kendisi söyledi Necat Bey, orada doğmuş, gece-gündüz çalışmış, çalışmanın karşılığında Allah da yollarını açmış. Bu değerli hemşehrinizin başarısı da herkese örnek olsun. Ben Necat Bey'i, yurtdışına yaptığım seyahatlerde, iş adamlarını götürürken, onların arasında tanıdım önce. Sadece burada değil, Hindistan'da çok büyük petrol boru hatları yaptığını, çalıştırdığını, Arap ülkelerinde, Umman'da, oralarda çok büyük projelere hep girdiklerini biliyorum. Ben onları hep görünce çok gururlandım ve çok iftihar ettim. Türkiye'deki işlerinde daha sonra bilgi aldım ve gerçekten çok memnun oldum.

Her zaman bu yörenin insanlarını gördüğümde onlara şunu söylerim: "Doğduğunuz şehirlere de borcunuz var, bunu ödeyin." derim. İstanbul'daki, Ankara'daki, İzmir'deki, bu yörenin, Mardin'in, Bitlis'in, Batman'ın, Diyarbakır'ın hep zenginlerine seslenirim, "Gidin, oralara da yatırımlarınızı yapın." derim. İşte bunun çok güzel örneğini görüyorum. Gerçi Necat Bey, ben söylemeden önce zaten buralara yapmış, buralarla bağı her zaman kuvvetli. Bundan dolayı, kendisi diğerlerine de en güzel örnekliği teşkil ediyorlar. Bu işyeri herkese hayırlı olsun, uğurlu olsun, hayırlı kazançlar getirsin herkese.

Buralarda ne kadar çok insan çalışırsa, ne kadar çok insan istihdam edilirse, o kadar aş eve gidiyor demektir. O kadar baba, anne, hanımlar da çalışırsa, evine giderken, işte evinin rızkını götürüyor demektir. Bütün arzumuz, bu fabrikaların sayısının çoğalması. Batman'daki bütün gençlerin, çocuklar büyüdüklerinde hepsinin işyerleri olsun veya işyerlerinde en güzel şekilde çalışsınlar ve herkesin gelecekten emin bir hayatı olsun. Artık bir taraftan devlet, bir taraftan da özel sektör bu fabrikaları yapıyor. Bizim işimiz de bu müteşebbislerin önünü açmak olacaktır, onları daha çok teşvik etmek olacaktır. Burası teşvikten en çok yararlanan şehirlerimizden birisi. Bütün iş adamlarına, Türkiye'nin bütün iş adamlarına sesleniyorum: “Buralara gelin, güzel yatırımlar yapın. Yarın geç olacaktır. Hatta yabancılarla ortaklıklar kurun, onları da getirin, hep beraber burada güzel işyerleri, güzel fabrikalar kurun, onların bacaları güzel bir şekilde gözüksün.” Bütün bunların yapılması için, tabii ki çok önemli bir ihtiyaç şart, bu da huzurdur, güvenliktir, istikrardır. Bir memleketin neresinde güvenlik, istikrar, huzur varsa, oralarda ticari faaliyet olur, oralarda sanayi olur, oralarda turizm olur, oralarda zenginlik olur ve oralarda büyük bir ekonomik canlılık söz konusu olur; bunu unutmayalım. Her şeyden önce, memleketimizin kıymetini bilelim. Türkiye'nin her yanı birbirinden kıymetlidir, güzeldir. Ama bu topraklar da çok bereketlidir. Tarih boyunca bütün Mezopotamya, buralar en mümbit topraklardır. Buralarda tarih boyunca hep güzel ekonomiler olmuştur. İşte, buraların hep kıymetini bilelim ve memleketimize hep beraber sahip çıkalım. Bunun için birbirimizi sevmemiz gerekir. Cenab-ı Allah hepimizi bir tarafta yaratmış. Kimimiz Türk, kimimiz Kürt olabilir. Hepimiz de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Ben Kayseri'de doğarken, buna kendim karar vermedim ki. Siz de Batman'da doğarken, buna siz kendiniz de karar vermediniz. Ama biz hepimiz bir milletin parçalarıyız. Biz hepimiz bu milletin, şerefli bir milletin, kıymetli, değerli fertleriyiz. Hiçbirimizin birbirimize üstünlüğü yok. Kim aramızda daha hayırlı işler yapıyorsa, kim aramızda insanlığa daha çok hizmet ediyorsa, kim aramızda vatanımıza, milletimize, halka daha çok hizmet ediyorsa, odur en kıymetli olan, odur en değerli olan. Bizler bu anlayış içerisinde olan insanlarız. O bakımdan, aramızda ayrılık, gayrılık olmaması gerekir.

Maalesef geçmiş yılların demokratik standartlarının noksanlığından dolayı, çeşitli problemlerimiz tabii ki vardı. Bunları görmezlikten gelecek halimiz yok. Burada da var, Kayseri'de de var, Sivas'a giderseniz, orada da şikayetler var. Ama bütün bunları elbirliği içerisinde geliştirmek, yükseltmek, varsa noksanlar gidermek, yanlışlar varsa düzeltmek, hepimizin görevidir. Bunları hep beraber, elbirliği içerisinde yapacağız.

Bu memleketin kıymetini bilelim. İstanbul Batmanlıların, Batman İstanbulluların, Edirne Diyarbakırlıların, Diyarbakır Kayserililerin. Hepimiz istediğimiz yere gideriz, yerleşiriz, oralarda iş sahibi oluruz, oralarda güç sahibi oluruz. Bütün bu ülke bu millete aittir. Onun için, aramızdaki karşılaştığımız problemler, bunları sakın ha, yanlış yollarla halletmek, çözmek olmaz, mümkün değil zaten. O zaman acılar olur, işte görüyorsunuz. O zaman terör olur ve o zaman insanlar gelmez, kaçar. Ama bunları konuşarak, hep beraber el ele tutarak bu meselelerimizi tabii ki halledeceğiz ve bu yolda da önemli gelişmelerin olduğunu hep beraber görüyoruz.

Değerli Vatandaşlarım,

Tekrar ben hepinize sağlık diliyorum, sıhhat diliyorum, afiyet diliyorum ve bu güzel fabrikayı, tesisi Batman'a kazandıran Necat Bey'i de tebrik ediyorum. Sadece bu fabrikaları kazandırdığı için değil, kazançlarından kendi gönül rızasıyla ayırdığı kısmı hayır işlerinde kullandıkları için. Ben Üniversitenize, Batman Üniversitesi'ne yaptıkları fakülteyi biliyorum. Ama sizler biliyorsunuz, birçok hayır işlerini, işte burada da duyduk. Bu da işte çok takdir edilecek bir duygudur. Siz verdikçe Allah da size verir, bundan emin olun. Bu bölgede doğdunuz, büyüdünüz. Onun için, siz insanlara, hemşehrilerinize, dostlarınıza, buraya borcunuzu hayır işleriyle de öderken, karşılığını da bir misli alırsınız. Bundan dolayı sizi tekrar tebrik ediyorum ve herkese de, bu güzel hareketlerin örnek olmasını temenni ediyorum. Tekrar, burada çalışanlara hayırlı kazançlar diliyorum ve memleketimize, milletimize, Batman'a bu fabrika hayırlı olsun. Sağ olun.

 

Yazdır Paylaş Yukarı