Batman'da Halka Hitaben Yaptıkları Konuşma

26.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Batmanlı Vatandaşlarım,

Bugün gerçekten çok mutluyum, sizin aranızdayım. Epeydir gelmek istiyordum, ama bugüne kısmet oldu. Hepinizi sevgi, saygı, muhabbetle hep selamlıyorum ve bütün Batmanlı kardeşlerimi, herkesi sevgiyle kucaklıyorum.

Bugün gün boyu hep burada olacağız, birçok ziyaretler yapacağız ve bu vesileyle zaten hep görüşeceğiz. Burada olmayanlara da, herkese de selamlarımı, sevgilerimi, muhabbetlerimi hep götürün, söyleyin onlara da.

Şunu unutmayın ki: milletimizin, devletimizin gözü buradadır. Burası, memleketimizin en değerli, en yeni ve en hızlı gelişen illerinden birisidir. Bu şehrimizin bütün ihtiyaçları, bütün yapılması gereken şeyler; bunlar süratle hep yapılacaktır, geliştirilecektir. Batman'da herkes birbirinin kardeşidir. Türk-Kürt ayrımı, bunlar yoktur. Hepimiz, bizler bir milletin kardeşleriyiz. Tarih boyunca böyle olduk, bundan sonra da böyle olacak. Birbirimizin farklılıkları, bizlerin zenginliğidir. O açıdan, hepimiz nasıl iyi bir vatandaş, nasıl iyi bir insan olursak, önemli olan budur. Tabii ki eksikler, noksanlıklar, bunlar hep vardır. Bunların hepsi düzeltilecektir. Görüyorsunuz, memleketimizde çok açık, her şey tartışılıyor, konuşuluyor ve bunların neticesinde eminim ki hep beraber aklıselim hâkim gelecektir ve memleketimizde kardeşlik, huzur, barış, huzur; bunların hepsi tesis edilecektir.

Bu şehrimizde, tekrar söylüyorum, memleketimizin her tarafının birbirinden ayrı farklılıkları vardır, ama bunların hepsi güzelliktir, zenginliktir. Çok şükür, bizler tarih boyunca hep kardeşiz, bizler birbirimizin akrabasıyız, dostuyuz. Bundan dolayı kimimiz Kürt olabiliriz, kimimiz Türk olabiliriz, kimimiz farklı olabiliriz, ama hepimiz bu ülkenin en şerefli vatandaşlarıyız. Hiç kimsenin de birbirine üstünlüğü yoktur. Bu memlekette herkes, kanun önünde eşittir. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak aynı hakka, aynı hukuka sahiptir. Ama noksanlıklarımız, demokratik standartlarımızla ilgili çeşitli noksanlıklarımız olur. Bunları düzeltmek, bunları yükseltmek de hepimizin görevidir. Bunları da elbirliği içerisinde zaten yapıyoruz, daha da çok yapacağız. Ama bunları konuşarak, tartışarak, anlaşarak yapmak en doğrusu. O bakımdan, bunları size bir kez daha hatırlatıyorum. Bugün zaten Üniversiteye gideceğim, Belediyeyi ziyaret edeceğim, başka faaliyetlerimiz olacak. Burada sizin diğer ihtiyaçlarınız, sizin önem verdiğiniz konular, bunların hepsini dinleyeceğim ve bunların hepsini de yakından takip edeceğim. Tekrar, hepinize sevgiler sunuyorum. Sağ olun, var olun.

Yazdır Paylaş Yukarı