İstanbul Şehir Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreninde Yaptıkları Konuşma

05.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Konuklar,

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Değerli Öğretim Üyeleri, Öğrencileri,

Sözlerimin başında hepinize sevgiler, muhabbetler sunuyorum ve başarılar diliyorum.

Bugün gerçekten çok mutluyuz. Değerli Başbakanımızla beraber, nadir toplantılara katılırız, ama bugün beraberiz. Bizler, başından beri, bu Üniversitenin kurulmasına, gerçekten önem verdik. Aslında Vakfın çalışmalarını hep çok yakından takip edenlerden biriyim ve Vakfın gerçekten Türkiye’ye ne kadar çok değerli katkıları olacağını, hep başından beri biliyordum.

Bunlar 25 yıldır sadece düşünce, tecrübe planında kalmadı, uygulamaya da geçti. Aranızdan, başta değerli Bakanımız olmak üzere, birçok değerli arkadaşımız, Vakfın düşündüklerini, ürettiklerini ve vizyonunu, uygulamada da politika haline getirebilmesinde çok katkıları oldu.

Bu Üniversitenin aslında küresel çapta bilimsel gündem oluşturacağına inanıyorum. Çünkü vakıf üniversiteleri, Türk üniversitelerinin rekabet etmesini sağladı. Vakıf üniversiteleri içerisinde de bir rekabet söz konusu. Dolayısıyla bu Üniversitenin böyle bir canlılık getireceğine inanıyorum.

Az önce öğrenciler adına Cenk Arslan daha üniversiteye yeni başlamasına rağmen özgüvenle cevval bir konuşma yaptı. Doğrusu bu güzel konuşmayı yapan bir öğrenci, burada dört sene geçtikten sonra mezun olurken, kim bilir o zaman nasıl konuşma yapacak? Birçok üniversitede olan öğrenciler bu tip konuşmaları yapıyorlar.

Burada tabii değerli öğretim üyelerine de seslenmek istiyorum. İşte öğrencileriniz, demek ki böyle öğrenciler olacak. Dolayısıyla, hem şanslısınız hem biraz çok uğraşacaksınız herhalde; o sinyali kendisi de zaten burada konuşurken verdi.

"Bu üniversite, iyi bir rekabet ortamı oluşturacak" dedim. Çünkü buna inanıyorum. Ancak rekabetle atılım yapılabiliyor, yarış olabiliyor ve güzel şeyler ortaya çıkıyor. Türkiye çok değişiyor, bütün müesseseleri değişiyor. Türkiye’nin kendisi değişiyor. Bu değişim içerisinde, -bunu açıkça dün de itiraf ettim, söyledim- üniversiteler de silkindiler, kendilerine geldiler ve esas, asli görevlerinin bilim üretmek, teknoloji üretmek ve en iyi eğitimi öğrencilere vermek olduğunun farkına vardılar ve şimdi yarış içerisine girdiler.

Dün YÖK Başkanı söyledi. Dünyanın en iyi üniversiteler listesini birçok kuruluş yapıyor, ama bunlardan birisi de Times Education listesi. Oraya iki üniversitenin, Türk üniversitesinin girdiğini gördüm, birisi vakıf üniversitesi. İnanıyorum ki, kısa süre içerisinde bu Üniversite de aynı başarıyı gösterecektir. Türkiye’nin bilim hayatına, Türkiye’nin entelektüel hayatına çok büyük katkıları olacaktır. Nasıl Vakfınız, adı üniversite değilken bile üniversite gibi faaliyet gösterdi ve çok büyük bir canlılık getirdi Türk sanat, fikir hayatına; Üniversitenin de ayrı bir şekilde daha büyük katkı yapacağına inancım tamdır. Şimdiden herkese başarılar diliyorum.

Ayrıca, Kartal Dragos’taki o tesisleri Üniversiteye tahsis ettikleri için, değerli Başbakanımıza, Hükümete de doğrusu ben takdirlerimi, teşekkürlerimi de burada sunmak istiyorum.

Tekrar, yeni akademik yılınız hayırlı olsun ve gelecek hep sizler için başarılarla dolu olsun. Sizin başarınız, Türkiye’nin başarısı olacaktır. Sağolun. Hepinize başarılar diliyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı