Diyarbakır Soru-Cevap

14.09.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN DİYARBAKIR VALİLİĞİ ÇIKIŞINDA BİR SORUYA YANITI

SORU: Genel bir değerlendirme alabilir miyiz?
YANIT: Değerli arkadaşlar, sizin takip ettiğiniz gibi ilk yurtiçi gezimi bu bölgeden başlattım. Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ve bugün de Diyarbakır'da neticelendiriyorum. Bu arada bazı büyük ilçelerimizi ziyaret ettim. Birçok askeri birliğimizi ziyaret ettim. Onlarla gurur ve onur duyduk. Bulunduğumuz illerde halkımızla buluştuk ve bütün gittiğim yerlerde il, ilçe her yerde çok büyük bir muhabbet, çok büyük bir sevgi gördüm.
Daha önce de söylediğim gibi bu benim şahsımda, devletimize, milletimize, bütün ülkemizin birliğine, beraberliğine gösterilen sevgidir. Bunu böyle gördüm. Gittiğim yerlerde, sivil toplum örgütleriyle de görüştüm. Biraz önce burada da herkesle konuştuk. Onlara söylediğimi bir kez daha tekrarlamak isterim:
Bu ülkede hepimizin birbirimizi kucaklaması lâzım. Hepimizin birbirimizi sevmemiz lâzım. Çok büyük, derin bir geçmişi olan, yüzyıllarca beraber yaşamış, beraber kültürleri olan, beraber sosyolojik gerçekleri, beraber ortak tarihi olan büyük bir milletiz. Bu millet, geçmişten gelen bu ortak duygularını, beraberliğini ileriye doğru hep beraber taşıyacaktır. Bizler çok büyük bir imparatorluğun devamıyız.
Türkiye Cumhuriyeti o kadar çok zenginlikleri bünyesinde toplamaktadır ki, bu, farklılıklar bizim zenginlik kaynağımızdır. Temel prensiplerimizde, temel ilkelerimizde beraber olduktan sonra farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğiz.
Şüphesiz ki, şiddet, terör, bunlar bizim kucaklaşmamızı önlemektedir. Şiddeti beslemeyen, terörü beslemeyen, desteklemeyen bütün fikirleri, düşünceleri rahatlıkla konuşabilmemiz gerekir. Bunu da konuşuyoruz.
Değerli arkadaşlar.
Şuna bir kez daha inanıyorum ki; gezdim, gördüm, herkes büyük bir huzur ortamı istiyor. Türkiye'de herkes enerjimizi bazı lüzumsuz işlere harcadığımızdan dolayı büyük üzüntü içerisinde. Yeni bir dönem başlıyorTürkiye'de. Bu yeni dönem içerisinde, hepimizin ülkemizi güçlendirmek, halkımızı daha çok mutlu etmek için elbirliği içinde çalışmamız gerekir. Bunun için de tabiî ki 4-5 senedir devam eden köklü reform sürecinin devam etmesi gerekir. Bir taraftan demokratikleşme, bir taraftan ekonomik reform süreci.
Ülkemizin çeşitli bölgelerinin çeşitli problemleri vardır. Bunların hepsini görmemiz gerekir. Ve bütün bunları çözmek için de hepimizin seferber olması gerekir. Türkiye topyekûn kalkınacaktır. Bütün milletimiz topyekûn mutlu olacaktır. Tabiî ki ancak o zaman huzur ve sevgi daha köklü olur. Ben gezdiğim her yerde bu özlemi gördüm. Ben inanıyorum ki bunu hep beraber elbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz.
Bu geziden gerçekten büyük bir heyecan ve mutluluk duydum. Ayrıca da büyük bir gurur duydum. Sağolun.
Yazdır Paylaş Yukarı