8. Ulusal Çocuk Forumu'nda Yaptıkları Konuşma

22.11.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Hepinize hoşgeldiniz diyor, hepinizin ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum. Buralar sizin eviniz. Türkiye'ni dört bir yanından geldiğinizi söyledi büyükleriniz. Edirne'den Kars'a kadar bütün illerden çocuklarımız burada.
Türkiye'nin her ilinden geliyorsunuz. Türkiye'yi siz temsil ediyorsunuz. Hepimiz sizler için uğraşıyoruz. Anneleriniz, babalarınız da öğretmenleriniz de bütün devlet adamları; idareciler, yöneticiler herkes sizler için uğraşıyor. Herkes Türkiye'yi sizler için daha güzel yapmak, size daha parlak bir gelecek yapmak için, sizleri daha mutlu etmek, sizleri en iyi şekilde yetiştirmek için uğraşıyoruz. Hepiniz büyüdükçe bunu daha çok fark edeceksiniz. Bizler kendimizde gördüğümüz eksiklikler sizlerde olmasın diye uğraşıyoruz. Onun için en iyi şekilde eğitim almanız, en iyi şekilde öğrenmeniz, en iyi şekilde kendinizi geleceğe hazırlamanız için sizler de çok çalışacaksınız, anneleriniz, babalarınız, öğretmenleriniz gibi. Sizlere düşen de onların öğütlerini dinlemek, tavsiyelerini dinlemek ve onların şu güzel dediğini dikkate almak, şundan kaçının, şunlar sizin için iyi değil dediklerine dikkat etmek ve tabii çok çalışmak olacaktır. Ne kadar çok çalışır, ne kadar çok büyüklerinizin sözünü dinlerseniz o zaman geleceğiniz sizin için çok güzel olacaktır. Hem ailenize; annenize, babanıza; hem de ülkemize, Türkiye'ye çok iyi insanlar olarak yetişeceksiniz. Bizim yaşımıza geldiğinizde sizler de çocuklarınıza bu tavsiyeleri yapacaksınız.
Ben, sizleri yetiştiren bütün öğretmenlerinize, sizlerle ilgilenen Sayın Bakan ve değerli yöneticilere, Unicef'in temsilcilerine teşekkür ediyorum.
Tabii, çocuklar deyince sadece Türkiye'deki çocukları değil, bütün dünyadaki çocukları hatırlamamız gerekiyor. Dünyanın neresinde olursa olsun, Afrika'da da, Asya'da da Amerika'da da bütün çocukların mutlu olmasını, çocukların hiçbir zaman ağlamamasını, gözyaşı dökmemesini; çocukların her zaman neşeli olmasını, hayata büyük bir ümitle hazırlanmalarını istiyoruz.
Burada emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı