Daşoğuz Elektrik Santrali'nin Açılış Töreninde Yaptıkları Konuşma

07.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Daşoğuz Elektrik Santrali'nin açılış töreninde yaptıkları konuşma aşağıda sunulmaktadır:

"Değerli Kardeşim Kurbanguli Berdimuhammedov,
Değerli Misafirler;
Bugün Türkmenistan'da bulunmamızın heyecanına yeni bir heyecan katılıyor. Sadece Aşkabat'ta değil, bugün Türkmenistan'ın başka bir ili olan Daşoğuz'a gelmiş olmak ve bu güzel açılışa şahitlik yapmak bizim için gerçekten büyük bir mutluluk kaynağı. Ayrıca Daşoğuzlu bütün kardeşlerimizin havaalanından buraya kadar bizlere gösterdikleri sevgiye ve muhabbete de bütün arkadaşlarım adına çok çok teşekkür ediyorum. Onlara ve sizlere Türk halkının, yani kardeşlerinin sevgi ve muhabbetlerini sunuyorum.
Atayurdumuz Türkmenistan'ın siz değerli devlet adamlarının elinde giderek inkişaf etmesi, kalkınması, gelişmesi bizim için de gurur kaynağı olmaktadır. Bağımsız olduktan sonra geçen 16 yıl içinde çok büyük işler yaptınız, bunları herkes gözleriyle görüyor. Çok daha büyük kalkınma hamlelerinin bundan sonra da gerçekleştirileceğine inancımız tamdır. Türkmenistan'ın yeniden inşa edilmesinde, bu kalkınma hamlelerinde Türk işadamlarına verdiğiniz destek ve fırsat için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin de gördüğünüz gibi büyük bir heyetle buradayız. Bakanlarımız, işadamlarımız, Türkiye'nin değerli basın mensupları hepsi burada Türkmen halkının bize gösterdiği bu sevgiyi, muhabbeti ve sizlerin Türk işadamlarına verdiği desteği hep birlikte görüyoruz ve şahit oluyoruz.
Bu elektrik santralinin Türkmenistan'a Daşoğuza'a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Elektrik kalkınmanın, medeniyetin en temel ihtiyacıdır. Sizin bu konuda çok ileri gittiğinizi hatta fazla elektriğinizi çevreye, komşularınıza sattığınızı biliyoruz. Biz bile sizden şebekeler üzerinden elektrik alıyoruz, bunlar gerçekten çok övünülecek işler. Bu santralı başarıyla tamamlayıp, bitirdikleri için emeği geçen herkese, tabii ki Çalık Grubu'na, -sizler güvenip onlara bu işleri verdiniz- hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Türkmenistan'ın geleceği çok daha aydınlık olsun, hepimizin başı daha dik olsun."
Yazdır Paylaş Yukarı