44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun Ödül Töreni'nde Yaptıkları Konuşma

20.04.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın 44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun ödül töreninde yaptıkları konuşma aşağıda sunulmaktadır:
"Sevgili Vatandaşlarım, Sevgili Antalyalılar, Alanyalılar, Değerli Misafirler, Çok Değerli Sporcular, hepinizi sevgiyle, saygıyla selâmlıyorum.
Bugün Alanya'da sizlerle beraber olmaktan gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Tarih olarak, tabiat güzelliği olarak, kültür olarak Türkiye'nin en zengin, en çok övündüğümüz bir bölgesindeyiz. Sizler, burada yaşayan insanlar olarak ne kadar mutlu olsanız azdır. Ben de bir kez daha sizlerle beraber olmaktan Antalya'yı, Alanya'yı, bu bölgemizi ziyaret ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
Değerli Vatandaşlarım, biliyorsunuz ki bugün burada bulunmamızın vesilesi, 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvasıyla ilgili. Ne mutlu ki bu uluslararası boyut kazanmış ve uluslararası boyutta da çok önemli bir faaliyet haline gelmiştir. Bugün ilk defa bir Cumhurbaşkanı olarak bu turnuvada bulunuyor olmaktan sizlerle ve sporcularla beraber olmaktan da ayrıca büyük bir sevinç ve mutluluk duyuyorum. Çünkü bu sadece bir spor faaliyeti değil, aslında Türkiye'yi tanıtan çok büyük bir olay.
Bakın, günde iki saat ve sekiz gün boyunca bu turnuvanın helikopterle çekimi yapıldı ve 106 ülkede gösterildi. Yani, Türkiye'nin en güzel bölgesiden, en güzel manzaralar bütün dünya televizyonları tarafından 106 ülkede naklen verildi. Bu Türkiye için büyük heyecan verici bir iş. Türkiye'yi bundan güzel tanıtıcı başka ne olabilir ki. Bugün spor, sporun dalları, ülkelerin prestijini yükselten, ülkeleri en iyi tanıtan faaliyetler. Futbol, basketbol, voleybol, bisiklet, kayak, bütün bunlar aslında yapıldıkları ülkeyi tanıtıyorlar. Bu bakımdan Türkiye olarak önümüzdeki yıllarda çok önemli spor faaliyetlerine ev sahipliği yapacağız. Erzurum'da Üniversitelerarası Kış Olimpiyatı'ndan tutun da basket, futbol, uluslararası Avrupa şampiyonlukları, bütün bunlara ev sahipliği yapacağız. İnanıyorum ki bir gün olimpiyatlar da Türkiye'de organize edilecektir. Ama bisiklet turnuvası Cumhurbaşkanlığı adına yapıldığı için, 44 yıldır Cumhurbaşkanlığı bunu desteklediği için Cumhurbaşkanı olarak ayrı bir heyecan duyuyorum. Onun için bugün burada sizlerle beraber olmaya karar verdim.
Bu vesileyle ülkemizin bu güzel bölgelerini, siz Alanyalıları, Antalyalıları yakından tanımak ve sizlerle yakından görüşmekten de ayrıca büyük mutluluk duydum. Hepinizin gösterdiği sevgiye de çok teşekkür ederim.
Bu bölgemiz sadece kendi illerine, kendi ilçelerine değil, tüm Türkiye'ye hizmet ediyor. Türkiye'ye gelen 22 milyon turistin neredeyse sekiz milyona yakını geçen sene Antalya bölgemize geldi ve siz misafir ettiniz. Bu sene bu rakamın daha büyük olacağına inanıyorum. Bütün bunlarla bir taraftan ülke ekonomisine en büyük desteği verirken, Türkiye'ye 23-24 milyar dolarlık döviz getirtilirken, diğer yandan da ülkemizi en güzel şekilde tanıtıyorsunuz. Öyle ki aranızda artık devamlı oturan, sizlerin bir parçası haline gelen Avrupalılar, yabancılar, çeşitli ülkelerden insanlar var. Onlar Türkiye'nin kültürünü, geleneklerini, Türk insanının ahlâkını, sizleri tanıyorlar ve inanıyorum ki dünyaya bu vasıtayla da Türkiye'yi en güzel bir şekilde tanıtıyorsunuz.
Ben bir kez daha bu mevsimin, turizm mevsiminin bütün Türkiye'ye, bütün Antalya'ya, Alanya'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum ve Cumhurbaşkanlığının 44. Bisiklet Turnuvası'nda başarı kazanan bütün sporcuları kutluyorum. Sadece başarı kazananları değil, biliyorum ki bu sene dünyanın en önemli bisiklet takımları bu turnuvaya katıldılar, hepsi centilmence yarıştılar, onları da tebrik ediyorum. Biraz sonra başarı kazananlara ödüllerini vereceğiz, onları da sizler adına ayrıca tebrik ediyorum.
Tekrar hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum. Sağ olun, var olun."
Yazdır Paylaş Yukarı