Kushimoto'da Düzenlenen Öğle Yemeğinde Yaptıkları Konuşma

07.06.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Kushimoto'da düzenlenen öğle yemeğinde yaptıkları teşekkür konuşması aşağıda sunulmaktadır:

"Wakayama Vilayetinin Değerli Valisi, Kushimoto Şehrinin Belediye Başkanı, Sayın Hanımefendi, Temsilciler Meclisi'nin Değerli Üyeleri;
Hepinize sevgiler, saygılar sunarak sözlerime başlamak istiyorum.
Bugün hep beraber çok güzel bir anı yaşadık. 120 yıl öncesine gittik. 120 yıl öncesinin o acısıyla birlikte oluşan dostluğu yaşadık. Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk köprüsü burada kurulduğu için, bütün bu merasimler için güzel hazırlıkları yapan Japon Hükümeti'ne, Wakayama Vilayetine, Kushimoto Belediye Başkanlığı'na, hepsine çok çok teşekkür ediyorum.
120 sene önce o büyük tayfunda hayatta kalan denizcilerimizi sizin dedeleriniz, babalarınız, büyükleriniz nasıl misafir ettilerse ve onlara nasıl konukseverlik gösterdilerse, siz de bugün bizlere, bana, eşime, bakanlara ve Türk heyetine aynı konukseverliği gösterdiniz. Çok çok teşekkür ediyorum.
Türk-Japon dostluğunun daha da pekişmesi ve gelişmesi için gösterdiğiniz bütün bu fedakarlıklara, katkıya ve misafirperverliğe tekrar teşekkür ediyorum ve sizlerin şahsında bütün Wakayama ve Kushimoto halkına, Türk halkının sevgilerini, saygılarını ve teşekkürlerini iletiyorum.
Hepinize tekrar çok çok teşekkür ediyorum ve sizleri Türkiye'ye davet ediyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı