Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

28.01.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreninde yaptıkları konuşma aşağıda sunulmaktadır:
"Değerli Konuklar,
Gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık dolu çalışmalarıyla malul olan kişilerle, şehitlerimizin mirasçılarına Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni münasebetiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.
Bu anlamlı tören, birazdan madalya tevcih edeceğimiz saygıdeğer insanlarımıza olduğu kadar, milletimize de büyük bir gurur yaşatmaktadır.
Ne mutlu bizlere ki, tarihte hep şanla, şerefle yer almış, vatanı, bağımsızlığı ve milli onuru için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış asil bir milletin evlatlarıyız.
Aziz vatanımızın korunması için, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin sağlanması için canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarımızla iftihar ediyoruz.
Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için şehitlik ve gazilik ulaşılabilecek en yüce makamdır.
Bu cennet vatan, bu kutsal topraklar, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin, isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın mirasıdır.
Dolayısıyla, ne şehitlerin, ne malul olanların, ne de onları büyük bir vatan ve millet sevgisiyle yetiştiren anne ve babalarının hakkı ödenebilir.
Bu öyle bir asalettir ki, öyle bir ruhtur ki, anlatabilmek için kelimeler ve duygular yetersiz kalmaktadır.
Onlar, birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgisinin sembolleri olarak milletimizin gönlünde çok özel bir yere sahiptir.
Onlar, milletimizin ortak hatırasına emanet edilmiş aziz varlıklarımızdır.
Türk milleti kendisine hizmet edenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.
Bugünkü Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni de, şehit ve malul olanların milletimiz nezdindeki saygınlığını ifade etmektedir.
Esasen onlar vicdanlarda ölümsüz bir yer edinerek Türk milletine maloldular. Onların fedakarlıkları ve vatanları için yaptıklarını onurlandırmaya hiçbir ödülün yetmeyeceği kanaatindeyim. Bu ödül Devletimizin ve milletimizin şükranlarının sadece somut bir göstergesidir.
Her vesileyle dile getiriyorum, burada da bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Şehitlerimizin aileleri ve malul olan kahramanlarımız bizlere emanettir.
Onlara sahip çıkmanın en önemli sorumluluğumuz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu her şeyden önce vefa borcumuzdur.
Milletimizin de, devletimizin de bu konuda gereken duyarlılığı göstereceğine inancım tamdır. Ve bu gösterilmektedir.
Değerli Konuklar,
Güzel ülkemiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde bugünlere gelebilmiştir.
Şehit ve gazilerimizin emaneti vatanımıza aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacağımızı bu vesileyle bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Bölünmez bütünlüğümüze yönelen, vatandaşlarımızın hayat hakkına kasteden bölücü terörle mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecektir.
Milletimiz birlik ve beraberliğini, kardeşliğini koruyarak tüm sorunlarını aşacak, mutlu, huzurlu, güçlü bir geleceğe ulaşacaktır.
Sözlerime son verirken, milletim ve devletim adına bütün güvenlik güçlerimize ve ailelerine şükranlarımı bir kez daha tekrarlıyorum.
Şehit olan asker, polis, köy korucusu ve diğer görevlilerimiz ile terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, malul olan kahramanlarımızı minnetle yadediyorum.
Bugün burada Devlet Övünç Madalyası tevcih edeceğimiz saygıdeğer vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm konuklarımızı iyi dileklerimle selamlıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı