HUAWEİ Telekomünikasyon Firmasını Ziyaretleri Sırasında Yaptıkları Konuşma

28.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"2002 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteriyorsunuz ve Türkiye'nin farkına varmışsınız. Ümit ediyorum ki sizin tecrübelerinizden diğer Çin şirketleri de faydalanır ve Türkiye'deki yatırım ortamı, yatırım güvenliği ve yatırım cazibesi hakkında iyi bilgiler alırlar. Sizin gibi, bir dünya şirketi olmuş böyle büyük şirketin Türkiye'de faaliyet göstermesi, yüksek teknoloji ve özellikle enformasyon teknolojisi üzerinde bilgilerini Türkiye'ye taşıması bizim için büyük bir mutluluktur.
Tabiî en çok dikkatimi çeken şey, araştırma ve geliştirmeye ayırdığınız pay. Bu broşürde, hem çalışanlarınızın nispeti hem de kazançlarınızdan yüzde 10'unu direkt araştırma-geliştirmeye ayırdığınız yazıyor. Bunlar gerçekten sizin önümüzdeki yıllarda da sektörde liderliği devam ettireceğinizi gösteriyor. Bundan dolayı da tebrik ederim. Stratejiniz gerçekten çok etkileyici. Herhalde Türkiye'deki ortamı siz de takdir ettiniz ki yatırım ortamını, Türkiye'deki varlığınızı daha da genişletmeye karar verdiniz. Onun için biraz sonra bir anlaşma imzalanacak olmasından da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Özellikle araştırma-geliştirme konularında Türkiye son 5 sene içerisinde olağanüstü hamleler yapıyor. Bunu eminim ki siz de takip ediyorsunuz. Gerek araştırma-geliştirme için ayrılan fonlar, gerekse verilen teşvikler Türkiye'yi kısa bir süre sonra teknolojiyi oluşturan önemli ülkelerin arasına sokacaktır. Nitekim son çıkartılan kanunla yaratılan bu güzel ortamı siz de hemen fark ettiniz ve onun için yeni yatırımlar yapıyorsunuz. Bundan dolayı hem teşekkür ediyorum hem tebrik ediyorum hem de hoşgeldiniz diyorum tekrar.
Türkiye Yatırım Ajansı, Türkiye'nin bütün avantajlarını en iyi şekilde hem tanıtma hem de Türkiye'de sizin her türlü bürokratik işinizi çözme konusunda tam yetkililer. Yatırım Ajansı'ndan her türlü talepte bulunabilirsiniz, onları en süratli şekilde yerine getirirler. Herhangi bir şekilde bir problemle karşılaşırsanız, onları en kısa süre içinde çözerler ve Türkiye'de yatırım yapmaktan dolayı herhangi bir tereddüt yaşamamanızı da temin ederler. Tabiî Türkiye'nin buradaki Büyükelçisine ve Çin'in Ankara'daki Büyükelçisine de bütün bu güzel gayretleri, işbirliğimizi artırma yönündeki çabaları için de teşekkür ediyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı