Bayburt Valiliğinde Halka Hitap

22.07.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sevgili Bayburtlular,
Hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunarak sözlerime başlamak istiyorum.
Bugün Bayburt'u ziyaret ediyor olmaktan, sizlerle beraber olmaktan inanın ki büyük bir mutluluk duyuyorum.
Daha önceki görevlerim gereği, ülkemizin neredeyse bütün illerini çeşitli vesilelerle gezmiştim ama, doğrusu Bayburt'a gelmek nasip olmamıştı. Bu içimde hep bir ukde olarak kalmıştır. Bugün, bu güzel şehrimizi, bu şirin beldemizi ve vatanına, milletine, devletine bağlı siz değerli vatandaşlarımı, Bayburtluları burada ziyaret etmekten çok büyük bir kıvanç duyuyorum. Ayrıca, gelişim sırasında gördüklerim ve biraz sonra Vali Bey ve diğer bütün sorumlulardan alacağım bilgilerle bu şehrimizin nasıl giderek geliştiğini, ilerlediğini öğreneceğim.
Sizler nasıl devletinize her zaman bağlı, şikayet etmeyen, daima ülkesinin yanında olan, fedakarlıklarda bulunan vatandaşlarımızsanız. Bizler de devlet olarak muhakkak ki hep sizlerin hizmetinde olacağız. Şüphesiz ki, birçok yapılacak işler, noksanlıklar vardır ama gördüğünüz gibi devletin bütün kurumları, başta hükümet olmak üzere, herkes elinden gelen gayreti gösterip sizin bütün noksanlıklarınızı gidermek için gece gündüz çalışmaktadır. İnanıyorum ki, her şey çok daha güzel olacaktır. Herkes sizlere layık olmak için büyük bir gayret içerisindedir. Sizler ne kadar çok bu yapılan işleri kolaylaştırır, ne kadar çok buradaki yöneticilerinize her kademede destek verirseniz, elbirliği içerisinde, dayanışma içerisinde olursanız, kardeşliğinizi, dostluğunuzu her vesileyle gösterirseniz; inanıyorum ki, bu işler de çok daha hızlı bir şekilde olacaktır. Başta Valiniz olmak üzere, bütün ilin yöneticilerine, hepsine ne kadar çok kolaylık gösterip, destek verirseniz, muhakkak ki her şey çok daha hızlı, her şey çok daha iyi olacaktır. Demin de söylediğim gibi; sizler, her zaman bizlere bu muhabbeti hep gösterdiniz. Devlet olarak bizler de bunu hiçbir zaman unutmayıp, sizlerin hizmetlerini en iyi şekilde yapmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.
Bayburt sonradan il oldu. Bu vesileyle, yirminci yılını tebrik etmek istiyorum.
Gördüğünüz gibi, bütün kurumlar burada giderek gelişiyor, güçleniyor. En son üniversiteniz de gerçekleşmiş oldu. Bugün Üniversitenizi de ziyaret ederek onun da eksikliklerini, nelerin yapılması gerektiğini yakından göreceğim. Rektör Bey'le de bir kez daha konuşacağım. Her şey sizin için olacak. Hepimiz, bütün devlet hep size hizmet için vardır. Sizin noksanlıklarınızı gidermek için vardır. Hiçbir zaman kendinizi yalnız hissetmeyin. Daima devletiniz yanınızdadır. Daima onu yanınızda bileceksiniz. Herhangi bir ihtiyacınız olduğunda en yakın devlet görevlisi kimse sorunlarınızı, beklentilerinizi onunla da paylaşacaksınız. Bunların hepsi de inanın ki yerine gelecektir. Zaten bu gösterdiğiniz sevgi, bu gösterdiğiniz muhabbet, Cumhurbaşkanınız olarak benim şahsımda devletinize gösterdiğiniz sevgidir.
Demin konuşmamda, "Eksikliklerinizi devletimiz, hükümetimiz tamamlayacaktır" dedim. Sayın Sağlık Bakanı, şimdi bana, noksan olan hastanenin çok kısa sürede tamamlanacağını, sağlık hizmetlerinin de en iyi mertebeye ulaştırılacağını söyledi. Bunlardan hiç kuşkunuz olmasın. Sizler her şeye layıksınız. Bütün vatandaşlarımız, milletimizin bütün fertleri; doğudan batıya, kuzeyden güneye, her yerde, herkes, her türlü güzelliklere layıktır. Herkesin daha çok hizmet bekleme, süratli bir şekilde ihtiyaçlarının giderilmesini bekleme hakkı vardır. Ama şundan emin olun ki, devletimiz bütün bunları yerine getirmek için azimlidir, kararlıdır ve gece gündüz de çalışma içerisindedir.
Hepinize şükranlarımı sunuyorum, sağ olun, var olun. Hepinize sağlık, afiyet diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle.
Yazdır Paylaş Yukarı