Turizm Sektörü Bilgilendirme Toplantısı'nda Yaptıkları Konuşma

28.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Değerli kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhamedov
Değerli Türkmen bakanlar,
Değerli Türk iş adamları,
Sizleri bugün burada ağırlamaktan ve sizlerle beraber olmaktan, büyük bir memnuniyet duyuyoruz.
Çok değerli dostum, Berdimuhammedov, Bulgaristan seyahatini yaptıktan sonra, dönüşte Antalya'ya uğrayıp, böyle kravatsız bir şekilde, sohbet edelim dedik. Antalya'nın turizmde neler başardığını, Türkiye'nin turizmde neler başardığını, kendilerine burada bir gösterelim. Kendisini dinleyelim. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşimin önderliğinde Türkmenistan yeni bir döneme başladı. Bu yeni dönemde büyük kalkınmalar, büyük hamleler yapıyor. Bu büyük kalkınma hamlesinin, bir ayağı da turizm.
Avaza bölgesini, geçen sene davet ettiler, gittim, gördüm. Hazar'ın kıyısında, iklimi güzel, tertemiz bir bölge. O bölgeyi, Sayın Cumhurbaşkanı, büyük bir turizm bölgesi yapma düşüncesinde. Nasıl 20 sene önce biz Antalya'yı bugünkü şekliyle yapalım diye düşündüysek, Sayın Cumhurbaşkanının vizyonu da belki daha kısa süre sonra, 5 sene 10 sene sonra, orada belki de Antalya'dan daha güzel, büyük bir turizm bölgesi yapmayı arzu ediyorlar. Bunu bildiğim için ve orada da beraber Avaza'da konuştuğumuz için, kendisini Antalya'ya davet ettim. Gelip, siz değerli, Türkiye'nin iftihar ettiği, turizmcileri, müteşebbisleri, iş adamları, bu işi nasıl başardınız, bu tecrübelerinizi hem anlatın hem kendisi neler düşündüğünü size anlatsın. Ve elbirliği içerisinde, Türkmenistan'ın Avaza bölgesinin de kısa süre içinde, dünyanın en güzel turizm bölgelerinden birisi olmasını temin edelim diye düşündük. Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum. Böyle kısa da olsa, uğradılar.
Dün akşam beraber güzel sohbet ettik, gece yarısına kadar. Bugün de şimdi, işte bu söylediğimiz konuları sizlerle paylaşacağız. Kendileri neler düşünüyor, bunları anlatacak. Ve inanıyorum ki Türkmenistan için, Türk halkı için bütün bu başarılar hep iftihar vesilesi olacaktır.
Tekrar kendisine hoş geldin diyorum. Burada misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum, sağolun."
Yazdır Paylaş Yukarı