İSEDAK Ekonomi Zirvesi'nin Kapanışında Yaptıkları Konuşma

09.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Ekselanslar,
Sayın Devlet Başkanları,
Sayın Genel Sekreter,
Saygıdeğer Delegeler,

İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi İSEDAK'ın kuruluşunun 25'inci yıldönümünü kutlamak üzere İKÖ Genişletilmiş İcra Komitesi formatında düzenlenen İSEDAK Ekonomi Zirvesi'nin sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Bu yılki İSEDAK Toplantımızın, tüm İslam ülkeleri için önemli bir ekonomik işbirliği platformu olan İSEDAK'ın gümüş jübilesi nedeniyle siz saygıdeğer Devlet ve Hükümet Başkanlarının iştirak ettikleri bir Ekonomi Zirvesi ile taçlandırılmış olması hepimizi onurlandırmış ve önümüzdeki dönemdeki çalışmalarımız için şevkimizi arttırmıştır.

Üye ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari bağların güçlendirilmesi ile kalkınma ve ortak refah için işbirliğini geliştirme amacını taşıyan İSEDAK'ın başarısında temel etken, üye ülkelerin, İKÖ Genel Sekreterliğinin ve İKÖ Kuruluşlarının sağladıkları katkıların devamlılığıdır. Önümüzdeki dönemde İSEDAK'ın, çalışmalarını küresel gelişmeler ışığında ve üye ülkelerin değişen ihtiyaçları doğrultusunda daha da ileri noktalara taşıyacağına inanıyorum.

Türkiye, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da, İSEDAK çerçevesinde yürütülen tüm işbirliği çabalarına gerekli desteği sağlamaya ve ortak sorunlarımızı diğer küresel platformlara taşımaya devam edecektir.

İSEDAK'ın 25. yıldönümü vesilesiyle, bugün hep birlikte kabul ettiğimiz İstanbul Bildirisi'nin, ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin 21. yüzyılın yeni sınamalarını karşılayacak şekilde, halklarımızın yararı ve sürdürülebilir bir kalkınma için daha da geliştirilmesine katkıda bulunmasını ve hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Sözlerime son vermeden önce, İSEDAK çalışmalarında hiçbir desteği esirgemeyen tüm üye ülkelere, bugün burada bulunan saygıdeğer Devlet ve Hükümet Başkanları ile temsilcilerine ve Zirve Toplantısı'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese en derin şükranlarımı sunuyor ve toplantımızı kapatıyorum.
Yazdır Paylaş Yukarı