TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ni Ziyaretlerinde Yaptıkları Konuşma

19.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Çok Değerli, Saygıdeğer Gazilerimiz,
Sözlerime başlamadan önce hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.
Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezini ziyaret etmekten ve sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
Her zaman ifade ettiğim gibi şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizim aramızdaki en seçkinlerimizdir. Çünkü bu işin şakası yok. Sizler canını ortaya koyan insanlarsınız.
Şehitlerimiz bu vatan için, bu millet için, tüm mukaddes duygularımız için, değerlerimiz için en kıymetli varlıklarını feda edenlerdir.
Dün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla şehitlerimizi bir kez daha andık. 95 sene önce Çanakkale'de, o zamanki büyüklerimiz nasıl canlarını bu toprakların geleceği için feda ettilerse, sizler de bugün onların bize emanet ettiği bu toprakları, bu vatanı, bu milletin birliğini, bütünlüğünü korumak için canınızı feda edenlersiniz.
Şehit olanlara bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.
Sizler de şehit olmayı göze almış ve gazi olmuş çok değerli gençlerimizsiniz. Herkes vatan için, millet için güzel şeyler söyleyebilir, güzel şeyler yapabilir ama, öyle bir nokta vardır ki, artık canın feda edilmeye hazır olduğu ve bu işin hiçbir şakasının olmadığı, hiç rol yapılmadığı bir andır. İşte siz o anları yaşamış değerli evlatlarımızsınız, kardeşlerimizsiniz.
Türk milleti bunun değerini ve kıymetini daima bilir ve bilecektir. Tarihimiz boyunca şehitlerimiz ve gazilerimize milletimiz sahip çıkmıştır. Şehitlerimizin ailelerini, gazilerimizi, gazilerimizin ailelerini daima baş üstünde tutmuştur. Bugün de böyledir.
Bugün ziyaret ettiğim Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi aslında halkımızın önderliğinde gerçekleştirilen büyük bir tesistir. Bütün dünyaya da örnek olacak bir tesistir. Bu tesisin yapılmasına öncü olanları, yardımcı olanları, sizlere hizmet edenleri tebrik ediyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum.
Şunu kesinlikle unutmayın ki, sizin değeriniz ve kıymetiniz daima hatırlanacaktır, bilinecektir. Sizler için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır. Böyle de olmaktadır ve bundan sonra da bu böyle olacaktır. Herkese de örnek olacaktır. Şehitlerinin ve gazilerinin değerini bilmeyen milletlerin değeri de olmaz. O bakımdan bütün konuşmalarımda, her vesileyle, her toplantıda bütün halkımıza hep çağrıda bulunurum; hangi şehirde, hangi kazada, hangi köyde, hangi mahallede şehit ailesi varsa onlar sizlere emanettir ve onlar o bölgenin en şerefli insanlarıdır. Dolayısıyla onlar gibi sizler de, gazilerimiz de aynı şekildedir.
Sizin hakkınızı ödemek mümkün değildir.
Sizlerle şunu da paylaşmak isterim: Milletimiz, devletimiz, komutanlarınız her türlü fedakarlığı yapmaktadırlar. Sizin hayata tutunmanız ve hayatınızda bu şekliyle de mutlu olmanızı sağlamak için. Hayata muhakkak tutunun. İnsanların nasıl özürlü kalacağı belli olmuyor. Kimi trafik kazasında, kimi başka şekilde. Ama bu şekilde biraz noksanı olan yine en şerefli insanlarsınız. Bundan dolayı hepinize tekrar şükranlarımı sunuyorum. Bütün Türk milletinin takdirini, sevgilerini sunuyorum. Size bundan sonraki hayatınızda hep başarılar diliyorum.
Herhangi bir arzunuz, eksiğiniz olursa hiç çekinmeden bize, komutanlarınıza söyleyin. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağımızı, sizler için ne gerekiyorsa, bunların sonuna kadar yapılacağını burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum Tekrar hepinizin gözlerinden öpüyorum. Hepinizin ailelerine selamlarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. Hepiniz var olun, sağ olun.
Sizler bu milletin sürekli kalacağının, bu devletin ve bu milletin asla bölünmeyeceğinin en büyük garantilerisiniz. Tekrar şükranlarımı sunuyorum hepinize.
Yazdır Paylaş Yukarı