Çorum'da Halka Hitap

03.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Saygıdeğer, Sevgili Çorumlu Vatandaşlarım,
Hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum.
Bugün ülkemizin bu değerli, güzel, çalışkan ilini ziyaret etmekten ve sizleri yakından görmekten gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum.
Cumhurbaşkanı olduktan sonra bütün illerimizi bir vesileyle ziyaret ediyorum ve halkımızla beraber oluyorum. Bugün de Çorum'dayım. Bu geceyi ilinizde, Çorum'da geçireceğim, yarın da buradan Yozgat'a gideceğim. Sabah gelirken önce yol üstündeki ilçelerimizi ziyaret ederek, bütün yol üstündeki vatandaşlarımızla, onlarla kucaklaşarak; Çorum'un zenginlikleri olarak bildiğimiz, ta tarihin 4 bin yıl gerisine giden ve ileride büyük turistik merkezleri olacak tarihi yerleri gezdim. Aslında buranın çok zenginliği olan yerleri, Hattuşaş ve diğer kazıntıları, ta 4 bin yıl önce burada yaşayan insanların bıraktıkları yerleri gördüm ve inceledim. Bugün de buradayım, şimdi de sizlerle beraberim. Gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu gösterdiğiniz yakın sevgi için de hepinize teşekkür ediyorum.
Çorum'a daha önce de çeşitli vesilelerle geldim. Bakan olarak geldim, milletvekili olarak geldim ama, bugün gelip güzel şehre girerken, inanın ki bu şehri yenileşmiş, bu şehri çok daha ayrı güzelleşmiş ve geleceğinin çok parlak olduğunu görerek girdim. Bundan büyük bir memnuniyet duydum. Emeği geçen herkesi, eski, yeni hepinizi tebrik ediyorum.
Çorum ayrıca Anadolu'nun içinde çok örnek illerimizden biri. Çalışkanlığıyla, becerisiyle, sanayiiyle, gayretleriyle, sadece kendine değil, çevresine de örnek olan bir ildir. Bundan dolayı da ne kadar gururlansanız, ne kadar övünseniz azdır. Yine Çorum görüyorum, gittiğim yerlerde de görüyorum; sizin buradaki sanayinizde artık sadece size iş yapmıyorlar, bütün Türkiye'ye, hatta dünyaya ürün satan firmalarınız var, şirketleriniz var. Bunlardan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.
Yapılacak daha çok şey var muhakkak ki. Şunu unutmayın ki; Bütün devletin yöneticileri, bütün kamu yöneticileri, herkes sizlere hizmet etmek için, sizlere daha güzel Türkiye sunmak için, sizlerin çocuklarının eğitiminin daha güzel olması, sağlık işlerinin daha iyi olması, daha çok iş bulunması için vardır ve herkes sizlere hizmet için vardır. Bunu her gittiğim yerde söylüyorum ve bunu hep böyle bilin. Siz de onlara sahip çıkın ve hep dayanışma içinde olun. Valiniz yeni geldi biliyorsunuz. Vali'yi de bu vesileyle tanıştırayım size, daha 2 gün oldu. Gayet başarılı bir vali. Siz ona sahip çıkacaksınız, o da size sahip çıkacak ve demin söylediğim çerçevede her şey sizin için olacak, her şey sizin için.
Değerli Vatandaşlarım,
Bakın benim size söyleyeceğim şeyler şunlar: Birbirinizi sevin, birbirinize saygı gösterin, beraber dayanışma içinde olun. Aramızda farklılıklarımız olabilir, bütün bunlar hep zenginliklerimizdir bizim. Biz büyük bir ülkeyiz. Büyük bir birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamız gerekir. Bu ülke sathında olurken, illerimizde, ilçelerimizde, köylerimizde de böyle olması gerekir. Aramıza niza, aramıza fitne-fesat hiç girmemesi gerekir. Bunlara hiç müsaade etmemek gerekir. Unutmayın ki bizi en çok yaralayan şey, bu olur. Onun için Cumhurbaşkanınız olarak sizlere tavsiyem ve sizlerden beklentimiz; kardeşliğinizi, beraberliğinizi ve dayanışmanızı daima arttırmanız ve hep işbirliği içerisinde olmanızdır. O zaman göreceksiniz ki, çok daha güzel işler olacaktır. İş yerlerinizde, şehirlerinizde, beldelerinizde, apartmanlarınızda ne kadar sevgi, saygı, muhabbet olursa, her şey o kadar iyi olacak. Ailenizin içinde aynı şekilde birbirinize karşı ne kadar sevgi-saygı olursa, yine her şey çok daha iyi olacaktır. Biz böyle olunca göreceksiniz ki, o fitne-fesat yaymak isteyenler, hiç beceremeyeceklerdir.
Bu vesileyle muhakkak ifade etmek gereken şey şu tabii ki: Biraz önce öğle yemeğinde Çorum'un ileri gelenleri, Vali Bey, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı; onlarla öğle yemeğinde beraberken, en son şehidimizin annesi ve babası da yanımdaydı. Her gittiğim ilde, masamda muhakkak o ilimizin şehit aileleri yanımda olur. Siz çok yakında, maalesef bir hafta önce, bir şehit vermiş ilimizsiniz. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onlara hepimizin büyük bir minnet borcumuz vardır, şükran borcumuz vardır ve burada hepinize de sesleniyorum; bütün şehitlerin geride bıraktıklarını, annesi olur, babası olur, eşi olur, çocukları olur, bütün bunları el üstünde tutacaksınız ve hepsinin başınızın üzerinde yeri olacak. Bu hepimizin görevidir. Türk milletinin en büyük asaleti de şehitlerine, gazilerine daima sahip çıkmasıdır.
Değerli Vatandaşlarım,
Tekrar sizlere sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. İnşallah Türkiye'nin geleceği çok daha iyi olacaktır. Eskiyi, 10 sene önceyi, 20 sene önceyi hatırlarsanız ve bugünümüzü karşılaştırırsanız; yollarınız, şehirleriniz, imkânlar, beldeler, hastaneler, okullar muhakkak ki hep daha iyiye gidiyor. Her şey çok daha iyiye gidiyor. Muhakkak ki eksikler, noksanlar vardır. Bu eksikler, noksanlar da muhakkak ki giderilecektir. Devletin bütün görevlilileri, şüphesiz ki başta hükümet olmak üzere herkesin görevi sizlere dediğim gibi daha çok hizmet etmektir. Bundan emin olun ve bundan hiç tereddütünüz olmasın. Gelecek günlerimiz, çocuklarımız için daha güzel olacaktır. Hiç unutmayın ki çocuklarımız daha güzel okullarda okuyacaklar, daha güzel yerlerde çalışacaklar, daha güzel yerlerde oturacaklar. Nasıl biz babalarımızdan ve dedelerimizden daha iyi durumdaysak, onlar da böyle olacak. Her şey çocuklarımız için, geleceğimiz için. Onun için çok çalışmamız gerekiyor. Herkesin, benden tutun da devletin başı olarak, size kadar, vatandaşlarıma kadar, herkes gece-gündüz çok çalışacak. Herkes ne işi yapıyorsa, yaptığı işi en güzel şekilde yapacak; yoksa ilerleme, gelişme olmaz. Çorum bu bakımdan çok çalışkan bir ilimiz. Sizlerle her zaman kıvanç duyuyorum. Bundan birkaç ay önce ilinizin Valisi, Belediye Başkanı, siyasetçileri, milletvekilleri hepsi gelip beni davet ettiklerinde "tabii geleceğim" dedim ve bugün de aranızdayım.
Tekrar hepinize sevgiler, muhabbetler sunuyorum, hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun var olun.
Yazdır Paylaş Yukarı