Yozgat Öğle Yemeğinde Yaptıkları Konuşma

04.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Değerli Misafirler,
Önce hepinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Vali bey de şehrinizin yeni valisi Necati bey; o da hayırlı olsun. İnşallah sizlere güzel hizmetlerle hep bulunsun.
Bugün Yozgat'ı ziyaret ediyorum. Dün Çorum'daydım, Çorum'u ziyaret ettim. Orada da şehrin ileri gelenleriyle yemekte bir araya geldim. Düşüncelerimi görüşlerimi hep paylaştım. Bugün, sabahtan itibaren Vilayetinizi, Belediyeyi ve şehrin yine bazı önemli yerlerini ziyaret ettim. Ve Yozgat ile ilgili hep bilgiler aldım. Tabii Yozgat'a ilk gelişim değil. Cumhurbaşkanı olarak, Yozgat'a ilk defa geliyorum ama, Yozgat'a milletvekili olarak, bakan olarak, daha önceki dönemlerde, çok sayıda buraya gelişim vardır. Burayı yakından tanıyorum. Aslında burada her zaman hitap ederken, hep "hemşerilerim" diye hitap etmişimdir. Çünkü Kayseri-Yozgat, buralar birbirini hep tamamlayan illerimizdir. Dolayısıyla hepimiz burada aynı coğrafyanın içerisindeyiz.
Tabii Türkiye içerisinde Yozgat'ın çok ayrı bir önemi vardır. Yiğitliğiyle bilinen bir ilimizdir. Yozgatlılardan daha çok Yozgatlılar, tahmin ediyorum büyük illerdedir; İstanbul'da, Ankara'da, Kayseri'de, başka yerlerde. Hep Türkiye'ye hizmet eden, Türkiye'ye katkıları olan çok önemli siyasetçileri, değerli bakanları, Sayın Başbakan Yardımcısı başta olmak üzere, doğrusu Türkiye'ye hediye etmiş önemli bir ilimizdir. Ama Yozgat'ın çok önemli vasıflarından birisi, aynı başka illerimizde olduğu gibi, vatanını milletini önde tutan, canından üstün tutan ilimizdir. Bugün de bu ülkenin birliği, beraberliği, bütünlüğü ve bölünmezliği uğrunda en çok şehit veren illerimizden birisidir. Bu vesileyle bütün şehit ailelerimizin hepsine devletim adına şükranlarımızı, milletim adına şükranlarımızı sunuyorum. Hepinizin evlatları, hepimizin kardeşleri, hepimizin evlatlarıdır. Mekânları cennet olsun. Onlar daima bu milletin gönlündedir. Ve siz şehit aileleri, gazilerimiz, onların aileleri de milletimizin gönlünde çok ayrı, müstesna bir yeri vardır. Gittiğim bütün illerimizde bütün vatandaşlarıma hep şu çağrıda bulunurum: İster köyünüzde olsun; ister mahallenizde olsun; ister ilçenizde, ilinizde olsun; şehitlerinizin ailelerine ve gazilerinize sahip çıkacaksınız. Şehitlerin arkadaki ailelerine; bu bazen çocukları olur, bazen eşleri olur, bazen anneleri olur, onlar artık daima o ilin en değerli insanları olarak düşünülecek, daima öyle görülecek ve daima o şekilde de muamele görecektir. Bunu hem devlet yetkililerine söylerim hem bütün bulunduğumuz illerdeki kamu yöneticilerine söylerim, aynı zamanda vatandaşlarıma da hep seslenirim. Türk milletinin en önemli vasıflarından birisi, gazilerine, şehitlerine sahip çıkmaktır.
Yozgat'a her geldiğimde, Yozgat'ın daha geliştiğini, daha ilerlediğini hep görüyorum. Bundan hep memnuniyet duyuyorum. Muhakkak ki yapılacak çok şeyler vardır, çok daha fazla hizmetler vardır. Ama şundan emin olun ki bu devlet, varıyla, gücüyle, milletine, halkına hizmet için, hep uğraşmaktadır. Her şeyi bir anda yapmak tabii ki mümkün değildir ama, yeri geldiğinde büyük projeler de daima devreye konulmaktadır. Büyük barajlar, büyük otoyolları ve şimdi bildiğiniz gibi hızlı demiryolu projesi, Yozgat için inanıyorum ki çok önemli projelerdir ve Yozgat'ın geleceğini çok değiştirecek olan projelerdir bunlar. Bunların hepsi gerçekleşecektir. Tarım, hayvancılık, ziraat sahası, bu alanlar, Yozgat'ın aslında Türkiye'nin her yerde olmayan önemli ayrıcalıklarıdır. Burada tabii ki sanayi de vardır. Dışarıdan gelip başka illerimizden gelip sizin ilinize yatırım yapan Türkiye'nin büyük sanayicileri de vardır. Çeşitli teşvikler vardır.
İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda giderek çok daha güzel çok daha gelişmiş Yozgat göreceğiz. Yozgat'ın dışındaki Yozgatlılara da seslenmek isterim, Yozgat'tan: Onların da daima illerine sahip çıkmaları gerekir, doğdukları toprağı unutmamaları gerekir. Senede birkaç kez olabilir, buralarda buluşmak gerekir. Ve dışarıdaki, özellikle varlıklı, çok başarılı, büyük iş adamlarının, doğdukları şehre de borçları vardır. Bu borçlarını da hep ödemeliler. Biliyorum aranızda çok iyi örnekler var, onlara da hep şükranlarımı sunuyorum, Yozgatlılar adına. Yozgat'ı unutmuyorlar, çok güzel hayırseverlerimiz var, bunlarla hep iftihar ediyoruz. Yozgatlılar, Türkiye'ye sığmıyor, dünyanın başka yerlerinde de var. Bana gelirken "Dünya Yozgatlılar "Günü kutluyoruz" dediler. Bu çok az şehrimizde vardır. Onları da hep tebrik ediyorum. Herkesin, burada yaşasın yaşamasın, iline sahip çıkması gerekir. Artık hiçbirimiz doğduğumuz yerlerde yaşamıyoruz. Ama doğduğumuz yerlerde de irtibatımızı hiç kopartmıyoruz. Bu da insanın fıtratında olan bir şeydir. İnsan her zaman doğduğu yeri arar, doğduğu toprakları arar. Ve günü geldiğinde de oraya olan borçlarını öder. Ben sözleri fazla uzatmak istemiyorum. Burada bulunan sizler, muhakkak ki Yozgat'ı bir şekilde hep temsil eden insanlarsınız. Bütün Yozgatlılara selamlarımı, sevgilerimi, muhabbetlerimi lütfen iletin. Bugün il ziyareti esnasında da caddelerde, sokaklarda, meydanlarda hep gösterilen sevgiye de ayrıca çok çok teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum.
Yozgat'ı muhakkak yakından takip etmeye devam edeceğim. Yozgat'ın önemli meseleleriyle hep ilgileneceğim. Yozgat'a beni davet etmek için, Vali, Belediye Reisi, bütün milletvekillerimiz, şehrin ileri gelenleri, ticaret odası, sanayi odası ve en başta da şehit ailelerini temsilen Ali Bey, hepsi gelmişlerdi ve davet etmişlerdi. Onlara da söz vermiştim. "Muhakkak gelip gezeceğim ama, Yozgat'ı yakından takip edeceğim. Üniversitenizi yakından takip edeceğim, Bozok Üniversitesini" demiştim. Takip de ediyorum. Üniversitenize uğrayınca, orada ayrıca konuşacağım. Çünkü o Üniversite bu ilin lokomotifi olacak. Bu ilin daha çok kalkınmasına, gelişmesine ve sorunlarının çözümüne de çok büyük katkıları olacaktır. Tekrar hepinize sevgiler sunuyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Sağolun.
Yazdır Paylaş Yukarı