Türkiye - Nijerya Uluslararası Koleji'nde Yaptıkları Konuşma

09.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Değerli Misafirler,
Türk ve Nijeryalı Değerli Kardeşlerim,
Hepinize önce sevgi ve muhabbet sunuyorum. Ve buradaki bütün küçük çocukların hepsinin gözlerinden ayrı ayrı öpüyorum.
Dün ve bugün Nijerya'dayım. Dün önemli bir toplantı yaptık. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan ile ikili görüşmelerde bulunduk. Bu vesileyle sizin buradaki bu güzel okulunuzu, daha doğrusu buradaki bu güzel Türk okulunu, okulumuzu ziyaret etmekten ve sizlerin buradaki başarısını hep beraber, değerli bakanlarımız, milletvekillerimiz, Türkiye'den gelen çok seçkin misafirler, profesörler; onlarla beraber görmekten de gerçekten büyük bir gurur duyuyorum.
Biliyorum ki Nijerya'da 15 tane böyle okul var, 4 tanesi Abuja'da olmak üzere. Bunu artık burada herkes biliyor. Sayın Bakan biraz önce, -resimlerde de gördük- rahmetli eski cumhurbaşkanının bu okula verdiği önemi, Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan'ın da Türk okullarını bildiğini, hatta kendi kızının da bu okulların birinde okuduğunu söyledi, bütün bunlardan gurur duydum.
Burada sizler, Türkiye'yi temsil ediyorsunuz. Buradaki Nijeryalı kardeşlerinize en büyük katkıyı veriyorsunuz. Eğitim yapılabilecek en iyi yatırımdır. Burada yetişecek çocuklar, Türkiye ile Nijerya arasındaki dostluğun gerçek köprüleri ve sahipleri olacaktır. Dolayısıyla bu okulun ya da bu okulların Türk-Nijerya dostluğuna, kardeşliğine, işbirliğine olan katkısı tarifsizdir. Bundan dolayı önce size güvenen ve size bu imkanı veren Nijerya'nın cumhurbaşkanları, bakanları, hükümeti ve bütün yetkililerine teşekkür ediyorum. Sonra da Türkiye'den, çok uzaklardan, Afrika'dan bu ülkeye gelen, burada fedakarca gönüllü olarak çalışan, bu okulları kuran, buralarda hayatlarını buradaki kardeşleriyle paylaşan bütün Türk öğretmenlere, onların eşlerine, -en büyük desteği muhakkak ki onların eşleri veriyordur- ailelerine, hepsine teşekkür ediyorum, hepsini tebrik ediyorum. Ve onlara tabii ki bu faaliyeti yapmaları için imkan tanıyan Türkiye'deki iş adamlarına da çok çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum.
Şüphesiz ki buradaki çocuklardan beklentimiz çok, Nijerya Devleti'nin beklentisi çok. Onlara burada çok iyi eğitim vereceksiniz. Önce onlar ailelerine, sonra Nijerya'ya, ülkelerine, en büyük hizmeti yapacaklardır. Sonra da tabii ki Türkiye ile Nijerya arasındaki dostluklarda önemli rol oynayacaklardır.
Tekrar hepinizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum, sağolun.
Yazdır Paylaş Yukarı