Türkmenistan

02.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkmenistan

 

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 2-4 Haziran 2014 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Ankara’daki temaslarını tamamladıktan sonra 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde Bodrum’da gerçekleştirilen Türk Konseyi IV. Zirvesi’ne de katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, konuğunu 3 Haziran Salı günü Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov heyetler arası toplantıya geçti.

Heyetle arası toplantı ve anlaşmaların imza töreninden sonra da Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Akşam da Cumhurbaşkanı Gül konuğu onuruna resmi bir yemek verdi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov yemekte Cumhurbaşkanı Gül’e Uluslararası Mahtumkulu Nişanı'nı tevdi etti.

Ziyaret sırasında iki ülke arasında, Türkiye Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Arasında Mutabakat Zaptı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkmenistan Bilimler Akademisi Arasında Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Türkmenistan Hükümeti Arasında Ormancılık ve Meteoroloji Alanında İşbirliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması, Ekonomik İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Türk-Türkmen Komisyonu Beşinci Dönem Toplantısı Protokolü ve Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un Ortak Bildirisi imzalandı.

Ziyaret sırasında, Türkiye-Türkmenistan Ekonomik Komisyon Toplantısı ve Türk-Türkmen İş Forumu da gerçekleştirildi.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Ankara’daki resmi temaslarını tamamladıktan sonra da 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde Bodrum’da gerçekleştirilen Türk Konseyi IV. Zirvesi’nin ardından, temaslarını tamamlayarak ülkemizden ayrıldı.

Yazdır Paylaş Yukarı