Bosna-Hersek

11.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bosna-Hersek

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, davetlisi olarak 11-13 Mayıs 2014 tarihlerinde Türkiye’ye bir devlet ziyareti gerçekleştirdi.

 

 

Çankaya Köşkü yerleşkesine girişinde Kara Kuvvetleri Süvari Birliği’nin eşlik ettiği Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Gül tarafından törenle karşılandı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegoviç bir süre görüştü. Her iki cumhurbaşkanı daha sonra heyetler arası toplantıya başkanlık etti ve ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

 

Gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkiye-Bosna-Hersek ilişkileri tüm yönleriyle ele alındı. Ayrıca Balkanlar başta olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel gelişmeler üzerinde duruldu.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegoviç’in onuruna resmî bir yemek verdi.

 

 

Ziyaret sırasında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile Bosna Hersek Federasyonu Demiryolları Arasında Demiryolu Alanındaki İşbirliğinin Geliştirilmesine Yönelik Mutabakat Zaptı ile Saraybosna, Bosna- Hersek’te ve/veya Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nde Yüksek Gerilim Kesici ve Gaz İzoleli Trafo Merkezi Fabrikası Projesi ile ilgili Mutabakat Zaptı imzalandı.

Yazdır Paylaş Yukarı