Almanya

28.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Almanya

 

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, davetlisi olarak, 26-29 Nisan 2014 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirdi.

 

 

Konuk Cumhurbaşkanı, programına 27 Nisan günü Kahramanmaraş’ta konuşlu Alman askeri birliğini ziyaret ederek başladı ve aynı gün Suriye vatandaşlarının barındığı kampları ziyaret etti.

 

 

28 Nisan Pazartesi günü Çankaya Köşkü yerleşkesine girişinde Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gauck’a Kara Kuvvetleri Süvari Birliği eşlik etti. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Gauck’ı törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Cumhurbaşkanı Gauck ve Bayan Schadt bir süre görüştü. Her iki Cumhurbaşkanı daha sonra heyetler arası toplantı ve ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, aynı gün Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gauck ve Bayan Schadt onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî akşam yemeği verdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, İstanbul’da Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gauck ve Bayan Schadt ile birlikte Türk-Alman Üniversitesi’nin resmî açılış törenine katıldı ve Rektör Akkanat’tan üniversite ile ilgili bilgi aldılar.

 

 

Açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gauck ve Bayan Schadt onuruna Tarabya Köşkü’nde bir öğle yemeği verdiler.

Temaslarını tamamlayan konuk Cumhurbaşkanı 29 Nisan günü ülkemizden ayrıldı.

Ziyaret sırasında gerçekleştirilen resmî görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınarak, AB dâhil güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

Yazdır Paylaş Yukarı