Letonya

16.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Letonya

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 16-17 Nisan 2014 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

 

Çankaya Köşkü yerleşkesine girişinde Letonya Cumhurbaşkanı Berzins’e Atlı Tören Birliği eşlik etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Berzins’i törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Berzins ile bir süre baş başa görüştü. Her iki Cumhurbaşkanı daha sonra heyetler arası toplantıya geçti.

 

 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Berzins ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Ortak basın toplantısı öncesinde, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Letonya Sanayi ve Ticaret Odası Arasında İşbirliği Anlaşması” ve “Türkiye Cumhuriyeti ile Letonya Cumhuriyeti Arasında Ekonomik ve Ticaret Ortak Komisyonu (JETCO) Kurulmasına İlişkin Deklarasyon” imzalandı.

 

 

Akşam da Cumhurbaşkanı Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Berzins onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî akşam yemeği verdi.

 

 

Konuk Cumhurbaşkanı’nın ziyareti, Cumhurbaşkanı Gül’ün 1-3 Nisan 2013 tarihlerindeki Letonya’yı ziyaretinin iadesi niteliğini taşıyor.

Resmî görüşmelerde, Türkiye ile Letonya arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler tüm yönleriyle ele alınarak, ilave iş birliği imkânları değerlendirilip, diğer güncel konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Yazdır Paylaş Yukarı