Kenya

07.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kenya

 

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Cumhurbaşkaın Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 7-10 Nisan 2014 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta’yı Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta bir süre baş başa görüştü. Her iki Cumhurbaşkanı daha sonra heyetler arası toplantıya geçti.

Heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta ortak basın toplantısı gerçekleştirdiler.

Akşam da Cumhurbaşkanı Gül, Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî akşam yemeği verdi.

Ankara’daki temaslarını tamamlayan Konuk Cumhurbaşkanı, 9 Nisan Çarşamba günü İstanbul’da İş Konseyi toplantısına katıldı ve 10 Nisan Perşembe günü ülkemizden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Kenyatta’nın ziyareti, Kenya’dan ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmî ziyaret olma özelliği taşıyor.

Ziyaret sırasında, Türk-Kenya İş Konseyi Kuruluş Mutabakat Zaptı, Kenya Ulusal Sanayi ve Ticaret Odası ve TOBB arasında İş Konseyi Kuruluş Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kenya Cumhuriyeti Hükümeti arasında Küçük ve Orta Boy İşletmelerin Teşviki ve Geliştirilmesi Alanlarında İşbirliği Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kenya Cumhuriyeti Hükümeti arasında Teknik ve Mali İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırası, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kenya Cumhuriyeti Hükümeti arasında İkinci KEK Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kenya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültür, Basın-Yayın, Gençlik ve Spor Alanlarında İş Birliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kenya Cumhuriyeti Hükümeti arasında Güvenlik İş Birliği Anlaşması imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kenya Cumhuriyeti Hükümeti arasında Enerji ve Hidrokarbon Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kenya Cumhuriyeti Hükümeti arasında Madencilik Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kenya Cumhuriyeti Hükümeti arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması imzalandı.

Yazdır Paylaş Yukarı