Nijer

10.03.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Nijer

 

Nijer Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 10-13 Mart 2014 tarihlerinde ülkemize Devlet Ziyaretinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Gül, Nijer Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahamadou’yu Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Nijer Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahamadou ile baş başa görüştü ve daha sonra heyetler arası görüşmelere geçtiler. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Ortak basın toplantısı öncesinde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijer Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Teknik ve Kalkınma İş Birliği Protokolü, Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı ile Nijer Cumhuriyeti Planlama, Toprak İdaresi ve Toplumsal Kalkınma Bakanlığı Arasında Memorandum, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Nijer Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Temsilcilikler İçin Arsa Takasına İlişkin Protokol, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Nijer Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Polis Eğitimi İş Birliği Protokolü, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Nijer Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Güvenlik İş Birliği Anlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nijer Cumhuriyeti Madenler ve Sınai Kalkınma Bakanlığı arasında madenler, enerji ve hidrokarbon alanlarında iş birliğine dair ortak deklarasyon imzalandı. 

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî akşam yemeği verdi. 

Ülkemizdeki temaslarını tamamlayan konuk Cumhurbaşkanı 13 Mart Perşembe günü ülkemizden ayrıldı. 

İki ülke arasında Cumhurbaşkanı seviyesindeki ilki teşkil eden ziyaret, dost ve kardeş Nijer ile son dönemde ivme kazanan ikili ve çok taraflı ilişkilerin tüm yönleriyle gözden geçirilmesine imkân sağlıyor.

Yazdır Paylaş Yukarı